Cinema
Cultura 14/08/2011

Mor Shammi Kapoor, l'Elvis Presley de l'Índia

Va morir a un hospital de Bombai per una fallida renal. Va ser un dels referents de la industria de Bollywood entre el 1950 i el 1960

Efe
2 min

Nova DelhiEl veterà actor Shammi Kapoor, l'Elvis Presley de l'Índia i estrella de la industria local de Bollywood durant les dècades de 1950 i 1960, ha mort a un hospital de la ciutat de Bombai als 79 anys.

Shammi havia estat ingressat la setmana passada al centre mèdic Breach Candy i va morir a causa d'una fallida renal.

L'artista, ja retirat, va començar com aprenent el 1948 cobrant només 150 rupies (uns 2,5 euros al canvi actual) i va debutar a la seva primera pel·lícula un lustre després.

Shammi (Bombai, 1931) pertanyia a la cèlebre família Kapoor, que ha estat lligada a la indústria del cinema indi durant generacions; era el segon de tres germans, tots actors, i fills del mite cinematogràfic Prithviraj Kapoor.

Entre els seus parents es troba, per exemple, la bella Karina Kapoor, una de les estrelles més importants del cinema indi actual.

L'alt i atlètic heroi d'ulls verds va participar durant la seva carrera professional a pel·lícules com An Evening in Paris, China Town, Kashmir Ki Kali o Junglee.

Un autèntic seductor que va tenir de parella a destacades heroïnes de la talla de Sharmila Tagore. Shammi va tenir molt èxit com a ballarí amb un estil Elvis Presley en versió sud-asiàtica.

Als últims anys va destacar com un entusiasta de la informàtica, va ser una de las primeres estrelles del cine en unir-se a Twitter i es va presentar als seus seguidors com "un home renaixentista, actor retirat i fanàtic de l'ordinador", segons l'agència PTI.

"Estic trist perquè m'he assabentat de la pèrdua de Shammi Kapoor. Va ser un actor consumat que va entretenir milions i milions de seguidors tant a l'Índia com a l'exterior", va lamentar en un comunicat el primer ministre indi, Manmohan Singh.

Un dels homes més conegut del país i veterà actor, Amitabh Bachchan, va escriure al seu Twitter que amb la mort de Shammi "s'ha perdut la ressonància i la alegria de la vida de la indústria".

stats