CINEMA
Cultura 24/11/2012

Mor l'actor Tony Leblanc, estrella del cinema dels anys 50 i 60

L'actor, de 90 anys, va ser la cara més popular del cinema en plena dictadura i pioner de la televisió. Santiago Segura el va fer tornar a les taules com a pare de 'Torrente'

Ara
1 min
Tony Leblanc presentant 'Torrente 4'

BarcelonaIgnacio Fernández Sánchez, Tony Leblanc (Madrid, 1922 - 2012), ha mort als 90 anys, segons ha informat l'Acadèmia del Cine Espanyol. Va ser una de les grans estrelles de les comèdies lleugeres del cinema dels anys 50, 60 i fins a mitjan dels anys 70, amb títols com 'El Tigre de Chamberí', 'Los tramposos', 'El día de los enamorados', 'Las chicas de la cruz roja' i 'Historias de la televisión'. Va treballar per als directors de l'època –Ozores, Sáenz de Heredia, Palacios, Salvia, Lazaga– i va fer de parella de Concha Velasco. També va fer tàndem amb Nati Mistral en obres com 'Te espero en el Eslava' (1957-1958) i 'Ven y ven... al Eslava' (1958-1959). Fins i tot va acabar escrivint les seves pròpies obres de revista. També va ser pioner en la televisió, fins i tot amb programes a TVE, i n'era un dels actors més populars.

Leblanc es va retirar i un accident va acabar amb la seva carrera fins que Santiago Segura el va fitxar –l'actor va arribar a recuperar-se i a deixar la cadira de rodes– en el paper de pare del personatge de 'Torrente'. El 1998 va guanyar fins i tot un Goya com a actor de repartiment pel paper. El 1994 havia guanyat el Goya d'honor. Va treballar en totes les entregues de la sèrie 'Torrente' –fins i tot va promocionar la darrera, el 2011. També va aparèixer a la sèrie 'Cuéntame'.

Leblanc va néixer al Museu del Prado, on el seu pare era conserge. Tot i que hi va treballar de noi de porter i també va provar sort en el futbol, el cinema va ser la seva gran vocació i on va assolir la popularitat.

stats