Cinema
Cultura 14/03/2012

Mor el cineasta francès Pierre Schoendoerffer

El director i novel·lista, guanyador d'un Oscar pel documental 'La 317e section', va morir ahir a París als 83 anys

Agències
1 min
Pierre Schoendoerffer

BarcelonaSegons ha informat la seva família a l'agència AFP, el cineasta i novel·lista Pierre Schoendoerffer va morir ahir als 83 anys a l'hospital militar Percy, al barri parisenc de Clamart, com a conseqüència de complicacions després d'una operació.

Director de documentals, membro fundador dels premis Cèsar i vicepresident de l'Acadèmia de les Belles Arts francesa, Schoendoerffer va iniciar la seva carrera militar, enrolant-se al servei cinematogràfic de l'exercit francès.

Durant la seva experiència militar, Schoendoerffer va ser capturat per tropes enemigues a Dien Bien Phu, un fet que determinaria la seva posterior dedicació al periodisme i sobre el qual el cineasta reflexionaria el 1991 al film 'Dien Bien Phu'.

El 1956 debuta com a director amb 'La Passe du Diable', i el 1963 publica la seva primera novel·la, 'La 317e section', que el 1967 va adaptar ell mateix a la gran pantalla en forma de documental, conquerint l'Oscar de l'Acadèmia de Hollywood.

Schoendoerffer va alternar al llarg de la seva carrera cinematogràfica la ficció i el documental. El 1977 va rebre el Gran premi de novel·la de l'Acadèmia francesa per 'Le crabe tambour', del 1977.

Tant Francis Ford Coppola com John Millius, director i guionista d''Apocalypse now', van confessar que el llibre de Schoendoerffer 'La guerra a Indoxina' va ser una gran inspiració per a la mítica pel·lícula de 1979.

stats