CINEMA
Cultura 10/01/2011

Mor el còmic Juanito Navarro

L'actor Juanito Navarro, figura destacada del gènere de la revista, va participar a nombroses pel·lícules del 'destape' com 'Las Leandras', 'El erótico enmascarado' i 'Queremos un hijo tuyo'

Redacció
2 min
Juanito Navarro

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } L'actor Juanito Navarro, figura destacada del gènere de la revista i protagonista de pel·lícules com Las leandras, El erótico enmascarado i Esto es un atraco (1987), ha mort avui al seu domicili de Madrid als 86 anys. La capella ardent amb les restes de l'actor, nascut a Madrid el 8 de juliol de 1926, serà instal·lada avui al tanatori de la M-30 i l'enterrament tindrà lloc demà a les onze del matí al cementiri de l'Almudena. "Una aturada cardíaca, a causa de la seva avançada edat" ha estat la causa de la seva mort aquesta mateixa matinada, segons la família.

Tot i que va cursar estudis d'Enginyeria Aeronàutica, Juan Navarro Rubio es va convertir des dels seus inicis en especialista en papers còmics de revista i va protagonitzar títols del gènere com La blanca doble (1947), La chispa de la vida (1981) o A por todas (1987), al costat de vedets com Pilarín Bravo, Raquel Daina, Ethel Rojo i Addy Ventura. Des de mitjan seixanta va treballar durant més d'una dècada en espectacles còmics i de revista de la companyia de Matías Colsada juntament amb l'actriu Lina Morgan,

A la fi dels anys setanta va crear la seva pròpia companyia, en la qual va treballar amb actrius com Bibí Andersen i Gina. També va dedicar part de la seva carrera professional al gènere del music-hall. Va col·laborar en peces com Esta noche contigo (1980), amb la qual va recórrer l'Estat en una gira; la comèdia musical La vida comienza cada mañana (1983) i l'obra Corrupción y saqueo de burros (2002).

A més de teatre, a partir dels anys setanta va actuar en gran nombre de pel·lícules, sobretot en les denominades de destape, de les quals destaquen Las leandras (1969), Me has hecho perder el juicio (1973) i La coquito (1977). També va protagonitzar El erótico enmascarado (1980), ¡ Queremos un hijo tuyo (1981), El hijo del cura (1982), Cuando Almanzor perdió su tambor (1982), Esto es un atraco (1987), El equipo Aahhgg (1989) i Los obsexos (1989). Una de les seves últimes aparicions a la gran pantalla va ser a la pel·lícula Torrente II: Misión en Marbella (2001), de Santiago Segura, amb qui acabava de rodar el quart lliurament de la saga cinematogràfica, encara sense estrenar.

A la televisió, va participar en espais còmics, musicals i de varietats. En concret, a Televisión Española va treballar en la producció Napoleón quiere vivir tranquilo (1968) i en programes d'èxit com La chispa de la vida i el concurs Un, dos, tres. Per a Telecinco va gravar Entre platos anda el juego (1990), Desde Palma con amor (1991), Humor 5 estrellas (1992), Querida Concha (1992) i Mi querida España (1994).

Casat i amb dues filles, Juanito Navarro era un gran aficionat del Reial Madrid. En diverses ocasions es va presentar com a candidat a la presidència del club de futbol, però mai va arribar a ocupar el càrrec.

stats