Cinema
Cultura 05/04/2012

Mor el director francès Claude Miller

Deixeble de la Nouvelle Vague i col·laborador de Bresson, Demy, Godard i Truffaut, va dirigir setze llargmetratges, entre els quals hi ha 'La petita lladre', amb una jove Charlotte Gainsbourg

Ara
1 min
Claude Miller

BarceloneEl cineasta francès Claude Miller va morir ahir a l'edat de 70 anys després d'una llarga malaltia, segons ha confirmat la productora Les Films du 24 a Reuters. Deixeble de la Nouvelle Vague, Miller va col·laborar amb Jean-Luc Godard i François Truffaut i va realitzar setze llargmetratges, entre els quals s'inclou 'Garde à vue', del 1981. El 1985 va rebre el premi Louis Delluc per 'L'Effrontée' i el premi del jurat a Canes el 1998 per 'La classe de niege'.

"Claude Miller deixarà el record d'un cineasta de talent, cinèfil i curiós", ha comunicat la Societat Francesa d'Autors, Realitzadors i Productors (ARP), de la qual va ser president del 1997 al 1999. El cineasta ha cultivat "una filmografia a la vegada popular i exigent, i ha revelat una vertadera mirada d'autor", afegeix en el comunicat.

Nascut a París el 20 de febrer del 1942, Miller va assistir a la prestigiosa escola de cinema Idhec a la capital francesa. Va saltar a la fama el 1976, amb 'La millor manera de caminar'. El 1988 va dirigir Charlotte Gainsbourg a 'La petita lladre'.

stats