Cinema
Cultura 14/06/2012

Mor el gàngster que va inspirar Scorsese a 'Un dels nostres'

El cineasta va adaptar el 1990 la història de Henry Hill, un assalariat de la família Lucchese a Nova York, amb Ray Liotta de protagonista i De Niro i Pesci de companys de repartiment

Efe
1 min
Ray Liotta, Robert de Niro i Joe Pesci al cartell d''Un dels nostres', inspirada en la vida de Henry Hill

Barcelona"Fins on recordo, sempre he volgut ser un gàngster. Per a nosaltres, viure de qualsevol altra manera era absurd", afirmava el personatge que interpretava Ray Liotta en una de les escenes de la pel·lícula 'Un dels nostres', dirigida per Martin Scorsese. L'home que encarnava Liotta no era fictici, sinó inspirat en Henry Hill, un antic mafiós que va morir ahir als 69 anys. Hill va treballar al servei de la família Lucchese a Nova York durant els anys setanta, i després d'un atracament sonat a l'aeroport JFK de Nova York, el 1978, va ser detingut i va començar a fer de delator de criminals per a l'FBI. Anys més tard va perdre aquesta feina i es va passar al tràfic de drogues.

El 1986 l'escriptor Nicholas Pileggi va narrar la història de Hill i el cercle delictiu que l'envoltava al llibre 'Wiseguy'. Posteriorment, el 1990, Martin Scorsese va portar el relat al cinema a 'Un dels nostres'. Robert de Niro i Joe Pesci completaven el repartiment d'un film que va ser nominat a sis Oscars i que finalment es va endur només el de millor actor secundari, per a Joe Pesci.

En els darrers anys, Hill havia acabat d'esprémer les seves vivències al programa de ràdio 'The Howard Stern Show'. Malgrat la seva carrera delictiva, s'enorgullia de no haver matat mai ningú.

stats