TEATRE
Cultura 13/03/2011

Mor l'actor Jordi Serrat

Popular per sèries de televisió com 'Ventdelplà', 'Rosa' i 'Estació d'Enllaç', la seva trajectòria teatral es remunta al 1959

REDACCiÓ
1 min
Jordi Serrat

BarcelonaJordi Serrat (Barcelona, 1931-2011) va morir ahir als 80 anys. L'actor de teatre, televisió, cine i doblatge es va fer popular gràcies a la petita pantalla. Va començar la trajectòria al teatre, però ben aviat va fer-se habitual a la televisió, amb telefilms i sèries com Hora once, Sospecha i La saga de los Rius. Sobretot se'l va veure representant teatre. Les primeres emissions regulars en català de TVE Catalunya van començar el 1964 i consistien en obres de teatre (Teatre Català, Lletres Catalanes) en què participà Serrat, així com a Estudio 1. Des de finals dels anys 60 i les tres dècades dels 70, 80 i 90, la seva carrera televisiva va ser intensa, amb papers secundaris en sèries com La Granja, Estació d'enllaç, Rosa i, darrerament, Ventelplà. També va participar en pel·lícules com La teranyina i El coronel Macià.

La trajectòria teatral de Jordi Serrat es remunta als anys 50 i al desaparegut Teatre Candilejas de la Rambla de Catalunya, al soterrani del Teatre Calderón, que va romandre obert una dècada. Hi va estrenar El zoo de cristal, de Tennesse Williams i El senyor Perramon, de Sagarra, entre altres. El mateix director Antoni Chic el va dirigir després al Romea a Pigmalió, de Bernard Shaw, en versió de Joan Oliver. El 2001 va participar a l'adaptació de Mario Gas de Lulú, de Frank Wedekind al Teatre Nacional i després va continuar encadenant obres de pes com Follia d'amor, de Sam Shepard i dirigida per Antoni Simón; L'oficiant del dol, de Wallace Shawn i dirigida per Carlota Subirós al Lliure el 2003; i a Amor fe esperança el 2005.

stats