Cinema
Cultura 03/09/2012

Mor l'actriu madrilenya Lina Canalejas als 80 anys

Va participar a les pel·lícules de Fernando Fernán-Gómez 'El extraño viaje' i 'El mundo sigue'

Efe
1 min
Lina Canalejas, al film 'El extraño viaje'

MadridL'actriu madrilenya Lina Canalejas, popular als anys 60 per pel·lícules com 'El extraño viaje' (1964) i 'El mundo sigue' (1965), ha mort a Madrid als 80 anys a conseqüència d'un càncer, segons ha informat aquest dilluns l'entitat de gestió de drets d'autor AISGE.

Canalejas, descoberta per Zori, Santos i Codeso després dels seus inicis en el món del ballet clàssic, es va retirar dels escenaris a finals dels 90 i feia gairebé una dècada que lluitava contra el càncer. El seu últim paper el va interpretar el 1996 a la pel·lícula de José Luis Borau 'Niño nadie'.

Filla del concertista de violí Manuel Álvarez Trigo, néta del pianista i compositor Arturo Canalejas i germana del també actor José Canalejas, Concepción Canalejas va fer els seus primers passos com a ballarina clàssica amb tot just 11 anys i aviat es va integrar a la companyia còmica de Zori, Santos i Codeso per a l'estrena de 'La blanca doble' (1947).

L'actriu va alternar la revista amb la comèdia i algunes incursions dramàtiques com 'La casa de las chivas', i al cinema va treballar en prop de 50 films, entre els quals destaquen 'La viudita naviera' (1963), de Luis Marquina, i 'El extraño viaje' i 'El mundo sigue', de Fernando Fernán-Gómez.

stats