Cultura 25/12/2011

Mor l'escriptor italià Giorgio Bocca als 91 anys

Era el fundador del diari 'La Repubblica' i sempre ha estat crític amb la globalització, les companyies petrolieres i Berlusconi i el seu entorn

Acn
1 min
Giorgio Bocca, en una foto de fa dècades

MilàL'escriptor italià Giorgio Bocca ha mort aquest diumenge a Milà a l'edat de 91 anys, segons recullen els mitjans italians. Bocca, nascut a Cuneo (Piemont) el 28 d'agost del 1920, és considerat un dels grans escriptors i periodistes de l'últim mig segle a Itàlia i va ser fundador del prestigiós diari 'La Repubblica', que aquest diumenge ha informat àmpliament sobre la seva mort i la seva trajectòria.

En el vessant literari, els llibres de Bocca destaquen per la denúncia que fa dels problemes socials i polítics d'Itàlia. En aquest sentit, era una figura crítica sobre la globalització, la política internacional de les grans companyies petrolieres dels EUA i l'ascens polític dels partits aliats amb el líder de Força Itàlia, Silvio Berlusconi.

Fill de mestres, va estudiar dret i va lluitar durant la Segona Guerra Mundial. En el període de postguerra va ser un dels fundadors del grup partisà Justícia i Llibertat per combatre el feixisme i Mussolini a la II Guerra Mundial. Pel que fa a la seva trajectòria periodística, Bocca va escriure per a la revista 'Justícia i Llibertat' després de la guerra, va treballar per a la 'Gazzetta del Popolo', per a l''Europeo' i per al 'Il Giorno' i el 76 va fundar 'La Repubblica'.

D'entre els seus llibres sobre la història d'Itàlia i també personatges polítics, com el mateix Berlusconi, destaquen 'Història d'Itàlia en la guerra feixista', 'La República de Mussolini', 'Historia de la República d'Itàlia des de la caiguda del feixisme fins avui' i 'Història de la Itàlia Partisana'.

stats