ARA LLEGIM
Cultura 06/09/2012

Mor l'escriptor mallorquí Cristóbal Serra als 89 anys

Definit com un escriptor sense gènere, amant de la solitud, poètic i irònic, també va ser traductor de Blake, Melville i Swift

Efe
1 min
Cristóbal Serra

PalmaL'escriptor mallorquí Cristóbal Serra, considerat un dels autors en llengua castellana més originals de la segona meitat del segle XX, ha mort als 89 anys d'edat, segons ha informat aquest dijous la seva editorial.

Serra, nascut a Palma el 28 de setembre del 1922, va morir dimecres a la nit després d'uns mesos de convalescència per una caiguda, segons han indicat fonts d'Edicions Cort, on havia publicat els seus últims llibres. L'editorial lamenta la pèrdua de Serra, que qualifica com un dels escriptors més importants en llengua espanyola per la seva originalitat i la seva profunditat. Definit com un escriptor sense gènere, amant de la solitud, poètic i irònic, Serra també va traduir Blake, Bloy, Lao-Tsé, Melville, Michaux, Swift i Max Jacob, entre d'altres.

La seva primera obra, 'Péndulo y otros papeles', es va publicar l'any 1957. Després van aparèixer altres títols, entre els quals 'Viaje a Cotiledonia' (1963), en què l'autor va crear una geografia imaginària habitada per éssers exemplars: models que exemplificaven actituds, postures morals, culturals, ètniques o polítiques.

'Diario de signos' (1980), 'Guía para el lector del Apocalipsis' (1980), 'La noche oscura de Jonás" (1984), 'Las líneas de mi vida" (1986), 'Itinerario del Apocalipsis' (1988), 'Retorno a Cotiledonia' (1989), 'Augurio Hipocampo' (1994), 'Efigies' (2002) i 'El don de la palabra' (2004) són altres de les seves obres.

Entre els reconeixements que va rebre hi ha el premi Ramon Llull, concedit pel Govern Balear l'any 2000, i el nomenament com a doctor 'honoris causa' per la Universitat de les Illes Balears el 2006.

stats