ART
Cultura 08/02/2012

Moritz Küng: "El Canòdrom ha suposat 4,5 milions d'euros malgastats"

L'exdirector del centre d'art critica que l'hagin menyspreat a ell, al públic i a la comunitat artística, i titlla el nou projecte de "local i de volada de gallina"

Ara
1 min

BARCELONAAhir es va fer públic que el projecte del centre d'art que havia d'anar al Canòdrom queda estroncat i que s'aposta per un centre més petit situat a la Fabra i Coats. Avui el qui va ser director d'aquell projecte ha fet la 'Declaració final', com ha titulat el seu comunicat. Moritz Küng diu que ha estat "cessat" com a director del Canòdrom, "després de quatre anys de lluites polítiques i malentesos entre els gestors de la cultura i el sector".

Küng diu que amb la decisió de redirigir el projecte dels dos governs, Ajuntament i Generalitat (que en aquest temps han canviat de color polític), s'ha deixat incomplet un edifici històric que havia d'estar enllestit el 2011, s'han malgastat 4.450.000 euros en un projecte fallit, s'ha ignorat la comunitat artística i el públic.

La "degradació" del projecte és "víctima de la falta d'ambició dels polítics", diu Küng, que es pregunta per què van convocar el seu concurs, per què se li ha pagat un sou (de 66.000 euros l'any) i no se l'ha deixat treballar, per què se'l va anar a buscar a l'estranger si es volia fer "un discurs local i de volada de gallina". L'exdirector amenaça de fer una cronologia del desastre i desitja sort al nou projecte que es durà a terme a la Fabra i Coats i que tutelarà el Macba.

stats