Art
Cultura 30/05/2011

La col·lecció Bassat dedica una trilogia a l'art català dels anys setanta

La Nau Gaudí de Mataró exposarà obres de Ràfols-Casamada, Guinovart, Miró, Tharrats i Alfaro, entre altres artistes fins al novembre

Acn
1 min

MataróLa Nau Gaudí de Mataró engega una trilogia d'exposicions dedicades a l'art contemporani català dels anys setanta, a partir de les obres més significatives de la Col·lecció Bassat.

Sota el títol Art Contemporani de Catalunya 1970-1979 (I) es mostren fins a seixanta-cinc obres, moltes de gran format, d'artistes com Marcel Martí, Erwin Bechtold, Antoni Clavé, August Puig, Joan Miró, Albert Ràfols-Casamada, Joan Josep Tharrats, Andreu Alfaro, Joan Hernández Pijuan, María Girona i Josep Guinovart. La mostra narra l'essència de l'art contemporani català i explica com van viure els artistes una dècada intensa a nivell social i artístic, com van mostrar el que sentien i l'experimentació que van dur a terme amb l'entorn, així com les seves inquietuds intel·lectuals i morals.

"Els setanta són tan bons que farem tres exposicions", ha explicat Bassat. El publicista ha lamentat que no s'hagi conegut fins ara a artistes tan interessants i que van tenir el suport de grans noms com Picasso o Miró. "Tenim un producte extraordinari, però no l'hem venut, ha afegit.

Les obres són, en gran part, treballs abstractes. "No cal entendre aquest art, només cal dir si agrada o no i penso que qualsevol que vingui veurà que això són paraules majors", ha manifestat. Els artistes amb més presència en l'exposició són Albert Ràfols-Casamada i Josep Guinovart, mentre que del més internacional de tots, Joan Miró, se'n podran apreciar quatre treballs.

L'exposició es podrà visitar fins a la Nau Gaudí de Mataró fins a finals de novembre.

stats