Cultura 03/12/2010

El Museu d'Art Contemporani de Sitges obrirà portes el mes d'abril de 2011

El Museu d'Art Contemporani de Sitges té previst obrir portes el mes d'abril del 2011 amb una col·lecció d'una setantena d'obres d'artistes contemporanis. El nou museu està impulsat per la Fundació Stämpfli i segons ha explicat el mateix Peter Stämpfli, les obres estan 'molt avançades' i només falten els darrers detalls tècnics i d'instal·lació.

2 min
Peter Stämpfli davant del futur Museu d'Art Contemporani de Sitges.

SitgesStämpfli ha destacat que es tracta d'una exposició d'artistes internacionals de '25 nacionalitats diferents' i que, de moment, compten amb més de setanta obres entre pintura i escultura. La nova instal·lació vol reunir un destacat fons d'artistes internacionals de la segona meitat del segle XX i també del XXI. Totes les obres són donacions.

El nou Museu d'Art Contemporani de Sitges està ubicat a l'antic Mercat del Peix de la ciutat i a l'edifici de Can Mec on hi ha la seu del Grup d'Estudis Sitgetans. De moment, el museu s'ubicarà al Mercat del Peix i la rehabilitació del segon edifici es farà en una propera fase. L'antic mercat de la ciutat és un edifici que data dels anys trenta i que ha tingut diferents usos al llarg dels anys. Quan els dos edificis estiguin arreglats, es preveu que hi hagi prop de 500 metres quadrats d'exposició.

L'edifici Miramar de Sitges va acollir, el passat mes de març, una mostra del què serà el contingut del futur Museu d'Art Contemporani de Sitges. Aquella exposició, amb la incorporació de noves obres, és la que es podrà veure el mes d'abril quan el museu s'obri al públic. Entre els artistes, hi ha noms com Robert Combas, Eduardo Arroyo, Pol Bury o Jacques Villeglé.

Per Stämpfli, el museu tindrà importància 'més enllà de Sitges', ja que conté una col·lecció d'art que difícilment es poden veure als museus de Catalunya. La tendència de les obres que es presentaran a Sitges serà 'molt variada' tot i que l'eix central seran els 'objectes' i la 'figuració', ha expressat l'artista suís.

El discurs museístic del nou centre està elaborat pel Consell Assessor de la Fundació, format per Serge Lemoine, exdirector del Museu Orsay de París; Henry-Claude Cousseau, director de l'École Nationale Supérieure des Beaux Arts de París; Pascale Le Thorel, responsable de publicacions del mateix centre; el crític d'art Daniel Giralt-Miracle, exdirector del Museu Contemporani de Catalunya i el notari Lluís Jou, exdirector de Política Lingüística de la Generalitat.

stats