Cultura 29/02/2012

El nou director del Museu Picasso aposta per una gestió continuista

Aquest migdia Xavier Trias ha presentat el nou responsable del centre, Bernado Laniado-Romero. Els lligams amb la societat barcelonina i la projecció internacional seran algunes de les claus d'aquesta nova etapa

Acn/ara
2 min
Bernardo Laniado-Romero

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el tinent d'alcalde de Cutura, Jaume Ciurana, han presentat aquest migdia Bernardo Laniado-Romero, exdirector del Museu Picasso de Màlaga entre el 2004 i el 2009, com a nou director del Museu Picasso de Barcelona.

El nou director ha afirmat que la seva gestió serà continuista amb la dels seus predecessors, Maite Ocaña i Pepe Serra, i que contindrà "algunes novetats" que desvelarà pròximament: "El que és bo no s'ha de descartar, sinó que s'ha d'enfortir", ha afirmat. El web del museu serà una de les claus de la nova etapa. Laniado-Romero la vol convertir en una "extensió orgànica del museu" , un biblioteca picassiana, a més d'un portal d'informació del centre.

El retorn social adquirirà més importància a partir d'ara. Laniado-Romero vol trobar l'equilibri entre el públic local i els turistes –el Museu Picasso és el més visitat de la ciutat–, connectar el centre amb el teixit social barceloní. La presència del museu dins la ciutat ha de ser "absolutament unida, entregada, amb una relació intrínseca amb cada un dels grups que conformen la societat barcelonina", ha dit el director. Concebo el museu com una part íntegra de la ciutat i, en una ciutat com Barcelona, que està tan lligada a Picasso, la col·lecció és el reflex d'aquest unió i és una manera magnífica de començar un treball que Pepe Serra ja havia iniciat", ha dit.

De Maria Teresa Ocaña, que va dirigir el museu durant 23 anys, n'ha destacat que "va posicionar internacionalment el museu com el baluard del coneixement picassià", una "prioritat" del museu que Laniado-Romero seguirà i reforçarà amb el foment de la pàgina web com una "extensió orgànica" del museu. I de Pepe Serra, actual director del MNAC, n'ha destacat aquest treball de connexió del museu amb la ciutat.

Ara mateix, Bernardo Laniado-Romero, format a l'Institute of Fine Arts de la Universitat de Nova York, es vol reunir amb el personal del museu i més endavant donarà alguns detalls del seu programa. Tot i aquesta línia continuista, el nou director podria incloure algunes novetats que per ara no ha volgut avançar. Pel que fa a la col·lecció, el director ha afegit que, malgrat que l'ordenació deixada per Serra és "estupenda", és una "membrana flexible que ha d'estar sempre viva".

Segons l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, s'ha fet una "molt bona tasca" perquè era una "gran responsabilitat" nomenar el nou director en un moment "molt important" per al Museu Picasso, després de l'ampliació de l'edifici amb el Centre de Coneixement i Recerca del Museu Picasso i la creació de la Fundació Picasso per dotar d'autonomia de gestió el museu, que començarà a funcionar al juny o al juliol. El tinent d'alcalde, Jaume Ciurana, ha destacat de Bernardo Laniado-Romero el coneixement de la figura de Picasso, l'experiència de gestió, la gran capacitat de connexió internacional i l"enorme il·lusió, ambició i voluntat de relacionar-se amb la ciutat i el país".

stats