Cultura 05/02/2011

Un museu italià busca asil a Alemanya

Davant les amenaces de la màfia i la manca d'ajuts institiucionals, el director del Museu d'Art Contemporani de Casoria vol traslladar la col·lecció i el personal del museu a Alemanya.

Redacció
1 min

BarcelonaAntonio Manfredi, el director del Museu d'Art Contemporani de Casoria, al sud d'Itàlia, vol traslladar la col·lecció del museu i tot el seu personal a Alemanya. Irat per les amenaces de la màfia i davant les retallades en el pressupost destinat a la cultura que Berlusconi ha fet els darrers mesos, Manfredi ha escrit una carta a la cancellera Angela Merkel demanant asil.

Manfredi, que també és escultor, va crear el museu l'any 2005, després d'haver fet carrera a l'estranger, especialment a Xina i als Estats Units, amb la intenció de "començar alguna cosa en aquesta ciutat morta". Després d'organitzar exposicions sobre la Camorra i sobre els problemes d'integració dels immigrants, va rebre amenaces de mort, i el museu va ser objecte de vandalisme. Des que el va inaugurar, el museu no ha rebut subvencions de l'Estat. Els fons surten de la seva butxaca o de patrocinadors privats, o de la col·laboració dels mateixos artistes que hi exposen.

Manfredi manté que mentre que "Alemanya és un dels pocs països que no retalla el pressupost destinat a les arts, ja que dóna molts diners a la investigació" troba que a Casoria "hi ha forces fosques que volen que res no canviï ". "Això no implica necessàriament un mafiós que es presenta amb una arma de foc, és més subtil que això”, ha afegit. "Si el govern permet el col·lapse de Pompeia, quina esperança té el meu museu?", es pregunta.

stats