FESTES
Cultura 29/08/2011

Música, humor i castells a la festa major de Santa Tecla de Tarragona

Sopa de Cabra, Anna Roig, Carlos Latre i Sergio Dalma actuaran a la festa major, que redueix el seu pressupost un 15%

Acn
2 min
La regidora Carme Crespo durant la presentació del programa d'actes de la festa major de Santa Tecla.

TarragonaL'Ajuntament de Tarragona ha presentat aquest dilluns al matí el programa d'actes de les festa major de Santa Tecla. La regidora de Cultura, Carme Crespo, ha assegurat que tot i la reducció pressupostària del 15% respecte a l'any anterior, s'ha treballat en la festa gran de la ciutat perquè tots els veïns de Tarragona hi trobin activitats i concerts al seu gust. Des del 16 fins al 25 de setembre, artistes de renom com Sopa de Cabra, l'humorista Carlos Latre, Sergio Dalma, Raphael i el grup electrònic OBK ompliran de música i humor els espais més emblemàtics de la ciutat. Actes més tradicionals, com la jornada castellera de Santa Tecla -que comptarà amb cinc colles- completen la programació d'enguany.

Des de l'Ajuntament de Tarragona han explicat que tots els artistes que aquest any visiten la ciutat veuran condicionada la seva remuneració en funció del número d'entrades que aconsegueixin vendre. Fins aquest dilluns, un dels membres responsables de la programació, Xavi González, ha explicat que la venda funciona ''raonablement bé'' però que a partir de la presentació de graella d'actes i de la proximitat de les festes, s'espera que hi hagi un augment important.

La regidora Carme Crespo ha detallat que a banda dels caps de cartell, les festes majors de Tarragona comptaran amb una programació especial per als més petits de la casa amb La Santa Tecla Petita, que podran participar, així, a la Baixadeta de l'Aguileta i el Correfoc petit. D'aquesta manera, nens i nenes de la ciutat tindran la oportunitat de portar alguns dels elements festius de la ciutat com l'Aguileta, la Mulasseta o el Lleonet.

Altres artistes de renom que visitaran la ciutat durant la festa major gran de la ciutat són Sergio Dalma, Antònia Font, La Troba Kung-Fú, Els Catarres, Anna Roig o el grup Teràpia de Shock.

Entre els actes més tradicionals, el seguici popular, el correfoc i la jornada castellera el diumenge dia 18 amb la participació de dues de les colles de la ciutat -Xiquets i Jove, les dues colles de Valls -Joves i Vella de Valls- i els Castellers de Vilafranca.

Aposta per les eines 2.0

Com va passar també per Sant Magí, la festa major de Santa Tecla continua la seva aposta per les eines 2.0 a través del món digital i les xarxes socials de Facebook i Twitter. A banda de poder consultar via on.line la programació del dia, el consistori està ultimant un aplicatiu amb la versió del programa d'actes per a smartphones que estarà disponible en els propers dies.

L'Ajuntament de Tarragona ha invertit en aquesta festa major 612.000 euros, mentre que l'any passat va invertir uns 720.000, un 15% més. D'aquesta aposta econòmica, els patrocinadors aporten prop del 40%. Des del consistori han explicat que un dels èxits de Santa Tecla recau en la gran participació de la ciutadania i en el suport de les més de 150 entitats i mitjans de comunicació que hi donen suport i ajuden a la seva difusió.

stats