MÚSICA
Cultura 23/06/2011

Música en viu cada dia durant tot l'agost

La 9a edició del Mas i Mas Festival omple l'agost barceloní de música en viu amb més de 150 concerts. Maceo Parker i Juan Perro destaquen en un cartell amb homenatges a Joan Manén i Miles Davis.

Marta Salicrú
2 min
Música en viu cada dia durant tot l'agost

Barcelona.Aquest estiu farà nou anys que el San Miguel Mas i Mas Festival omple el buit que deixa la música en directe a Barcelona a l'agost. La novena edició del festival dels germans Mas, responsables de les sales Jamboree, Tarantos i Moog de Barcelona, programarà, entre el 28 de juliol -data del concert inaugural del saxofonista funk Maceo Parler- i l'1 de setembre, més de 150 concerts en sis espais de la ciutat: les tres sales que gestionen, més la Pedrera, el Palau de la Música i la Sala Apolo, on el 31 d'agost se celebrarà un homenatge a Miles Davis.

El tribut a l'influent músic nord-americà, de qui aquest any es commemora el vintè aniversari de la mort, anirà a càrrec d'una big band dirigida per Joan Chamorro, en què participaran membres de la Sant Andreu Jazz Band, l'orquestra infantil que dirigeix, inclosa la nena prodigi del jazz català Andrea Motis. La banda també tindrà Carles Benavent, Matthew Simon i Llibert Fortuny, entre d'altres.

Homenatge a Joan Manén

El saxofonista català també presentarà el seu projecte en solitari al festival, dins de l'eclèctic cicle Palau 30', en què els artistes programats -entre ells Juan Perro i Ginesa Ortega- interpretaran cada dia a la Sala de Cambra del Palau de la Música tres sessions de mitja hora. Es tracta d'un format que l'any passat el Mas i Mas ja va exportar a la Sala Modernista, però que des de fa cinc anys assaja a la Pedrera amb música clàssica.

Aquest any els 30 Minuts de Clàssica a la Pedrera tindran com a fil conductor l'obra del compositor català Joan Manén, mort fa 40 anys, de qui també es recuperarà, en l'apèndix del festival, l'11 de setembre, l'obra simfònica Nova Catalònia , que segons Joan Mas, director del festival, no s'interpreta a Barcelona des d'abans de la Guerra Civil.

Pel que fa al Jamboree, la jazz cava acollirà els directes de Get the Blessing, quartet de Bristol fundat per membres de la banda de Portishead, i de formacions liderades per Kenny Garrett, Tom Harrell, Jeff Ballard, Fèlix Rossy i Giulia Valle, entre d'altres, a més de sessions de DJ com la de R de Rumba, del grup de hip-hop Violadores del Verso.

stats