Teatre
Cultura 03/01/2011

Per Nadal, musicals

'Nelly Blue', 'Hair' i 'Geronimo Stilton' són alguns dels títols més destacats que es poden veure aquests dies

Redacció
2 min
Geronimo Stilton

BarcelonaDiferents muntatges musicals comparteixen cartellera aquests dies a Barcelona. Són un clàssic de les dates nadalenques però enguany "l'oferta és enorme", com ha indicat Marta Pérez, directora de Nelly Blue a EFE.

Fem un passeig pels anys setanta: Rocco Mastroiani i Ximo Llorens són els protagonistes de Nelly Blue, una petita comèdia musical, com l'ha definida Marta Pérez (de les T de Teatre). Els dos amics estan disposats a triomfar com a cantants i emulen Nino Bravo i altres artistes melòdics italians. També ha tornat Hair, love & rock musical, trenta anys després de la seva estrena. La producció dels anys seixanta sobre el moviment hippie que va sacsejar la consciència americana segueix rebent reconeixements, com el Tony aconseguit el 2009.

En contrast amb els musicals que acaben d'arribar, aquesta és l'última setmana del solstici d'estiu a l'Artèria Paral·lel, on, des que va tornar-hi a pujar el teló al mes de setembre, s'hi pot veure La nit de Sant Joan, el muntatge històric de Dagoll Dagom amb música de Jaume Sisa representat per primera vegada el 1981. Un altre que també s'acomiada aquesta setmana és Hoy no me puedo levantar, després de més d'un any en cartell fent sonar els èxits que Mecano va popularitzar els anys de la Movida. En una línia similar, també es pot veure i sentir 40 El Musical, una història d'adolescents amenitzada amb prop de cent cançons d'artistes nacionals i internacionals.

Per a tota la família, el referent és Geronimo Stilton. El musical del regne de la fantasia. Dirigit per Àngel Llàcer i inspirat en les obres d'Elisabetta Dani, reprodueix les aventures del periodista ratolí fins arribar a la princesa Flordiana. Una altra de les cites ha estat l'espectacle dedicat a Bob Esponja.

L'oferta no acaba aquí. Aquesta setmana aterra l'espectacle dedicat als ABBA, Dancing Queen, un xou amb música i ball que recupera els hits de la banda sueca. Completen la temporada de teatre el musical sobre Nino Bravo o Bésame mucho, entre d'altres.

stats