POLÍTICA CULTURAL
Cultura 11/01/2012

Neix la finestreta única per als ajuts de la cultura

Ara
1 min

BARCELONALa finestreta única per a les subvencions culturals ja és una realitat. El Govern va aprovar ahir els estatuts de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OSIC). Aquesta nova entitat centralitzarà els ajuts que fins ara donaven diferents àrees del departament de Cultura i altres entitats públiques. Suposarà, segons la conselleria, un estalvi de 2,1 milions d'euros en gestió. El primer any el cost de cada expedient baixarà de 365 euros a 180. Només l'any 2010, Cultura va rebre 8.617 sol·licituds de subvencions.

El sistema a l'hora d'atorgar els ajuts també es modificarà. Les subvencions les atorgaran diferents comissions de valoració, que estaran formades per 4 o 5 membres. Com a novetat, els noms d'aquestes persones seran públics i es donaran a conèixer amb les bases dels ajuts. Una d'elles serà un tècnic especialista, una altra un tècnic de l'OSIC sense vot i hi haurà dues persones externes a l'administració, una de les quals proposada pel Consell de Cultura (CoNCA) o la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). En el cas dels ajuts a la creació escènica i a la promoció de les lletres, a la comissió s'hi afegirà una cinquena persona del CoNCA o de la ILC.

L'OSIC serà una entitat de dret públic sotmesa al dret privat. Aquest tret, segons la conselleria, ha d'agilitzar la gestió de les subvencions perquè serà un ens autònom i tindrà tresoreria pròpia.

stats