Cultura
Cultura 23/09/2011

Neri: "Jo per 40.000 euros no treballaria a la SDAE"

Segons el sumari, l'exdirector de la filial digital de la SGAE, José Luis Rodríguez Neri, va reconèixer que feia temps que cobrava 220.000 euros nets

Efe
1 min

MadridJosé Luis Rodríguez Neri, exdirector de la filial digital de la SGAE (SDAE) i a qui el jutge que instrueix el cas acusa d'haver ideat la trama de desviament de fons, va declarar a l'Audiència Nacional que rebia "des de feia molts anys" salaris anuals per un total de 220.000 euros nets.

La seva retribució la comprenien els 40.000 euros que rebia com a director de gestió de la informació de la SGAE, 40.000 euros més "com a nòmina" de la SDAE i 140.000 per les facturacions de l'empresa Hipotálamo.

Neri va reconèixer la retribució de 313.000 euros de què es tenia notícia per les converses telefòniques intervingudes i va respondre que no considerava fraudulenta la manera com percebia 140.000 euros de l'empresa Hipotálamo. Va afegir que "jo, per quaranta mil euros no treballaria a la Societat Digital".

Una altra de les converses telefòniques que es van intervenir recollia que el maig de 2011, Neri va considerar "perillossíssim" facilitar dades de comptabilitat de la SGAE a Deloitte. "A un auditor no li hem facilitat les nostres dades. Tu saps què hi ha aquí? A un auditor que demana més, li dones més. Ja pots fer voltes com un boig, com hem fet amb Hisenda", assegura Neri en la conversa amb Ricardo Azcoaga, exdirector financer de la SGAE.

Neri va remarcar que la Societat no amagava res i que ja s'havia passat una corresponent auditoria amb el Ministeri d'Hisenda.

stats