MÚSICA
Cultura 02/05/2012

Ninette & The Goldfish, catalans a Brighton

Xavier Cervantes
2 min
Nina Thomas i Cesc Mayor se'n van al festival The Great Escape.

BARCELONA.Nina Thomas (Dijon, França, 1990) i Cesc Mayor (Barcelona, 1978) són Ninette & The Goldfish, un dels vuit grups que del 10 al 12 de maig representaran Catalunya al festival The Great Escape de Brighton (Anglaterra). Només han editat un parell d'EP, però tot i així ja han actuat a Nova York i a la Canadian Music Week de Toronto. Les gestions del segell i agència de management Danger Hill van permetre que la direcció del festival canadenc escoltés la seva música. Les cançons van fer la resta: peces cantades en anglès i submergides en un folk-rock que es reconeix, amb diferent intensitat, en els miralls de Joan Baez, Bon Iver, Anaïs Mitchell i Damien Rice. "A Toronto els va agradar la nostra proposta, tan estèticament com musicalment", explica Cesc Mayor. "I com que els de The Great Escape tenen molt bona relació amb la Canadian Music Week, doncs acabem anant a Brihgton".

La història de Ninette & The Goldfish va començar fa tres anys. "Quan la Nina es va creuar en el meu camí -explica Mayor-, el primer que li vaig dir va ser que havíem de treballar seriosament, sense fer les coses a mitges. I ella em va dir que no". Ell tenia experiència en grups "que no anaven enlloc". Per a ella era el primer grup. Tot i la negativa, van engegar el projecte: ell component la música i ella fent la tria i afegint-hi la melodia vocal i les lletres. Mentre enllestien les cançons que formarien part de l'EP Life in the bowlfish (2010), completaven el repertori de directe amb versions de Bon Iver, Ani DiFranco i Glenn Hansard, entre d'altres. També feien Hurt , de Nine Inch Nails, a partir de la versió de Johnny Cash. "Pero no volíem ser un grup de versions", assegura Mayor.

Tots dos reconeixen com a punt d'inflexió la cançó Brave guy , inclosa a l'EP Words from the deep down (2011), que ara edita Kong Records al Regne Unit. "Marca l'inici d'un nou camí", diu ell. "Ara treballem en un format que integra més els nostres músics. Fins ara hem tirat el Cesc i jo per la nostra banda, i volem incloure la banda al projecte", diu ella. A Brighton, per exemple, els acompanyaran el bateria Santi Carcasona, el guitarrista Albert Aguilar i el pianista Juan Jesús Caro.

stats