Claus
Cultura 12/07/2012

Noms essencials en el naixement dels Stones

1 min

Alexis Korner

Va ser el gran padrí del blues britànic. Tenia 33 anys quan, el 1961, va formar el grup Blues Incorporated amb Cyril Davies. Les seves sessions a l'Ealing Jazz Club van ser el centre de reunió de joves músics com Mick Jagger, Keith Richards i Brian Jones.

Ian Stewart

Richards considera que aquest pianista escocès va ser "l'aglutinador" dels Stones. "Ell va posar l'espurna, l'energia i l'organització que va mantenir unit el grup en la primera època". La discogràfica Decca i el mànager Andrew Loog Oldham van prescindir de Stewart el 1963: sis músics eren massa per a un grup. L'estàndard del moment eren The Beatles, un quartet. Així i tot, Stewart va seguir col·laborant amb els Stones.

Dick Taylor

Era amic de Jagger i va tocar el baix amb el grup fins al novembre del 1962. El va substituir Bill Wyman. Poc temps després, Taylor va fundar The Pretty Things.

Charlie Watts

Jagger, Richards, Jones i Stewart volien aquest bateria al grup, però Watts s'hi resistia perquè necessitava alguna cosa més sòlida que un grapat de promeses. Hi va accedir el gener del 1963, i ja no ha deixat les baquetes.

Andrew Loog Oldham

El mànager i productor. Va veure un concert dels Stones al club Crawdaddy a principis del 1963, i de seguida els va convèncer per guiar la seva carrera. Va fomentar la fictícia rivalitat amb els Beatles i va mantenir la relació amb els Stones fins al 1967.

stats