Còmic
Cultura 15/10/2011

Norma Editorial inicia la venda de còmic digital

El portal CIMOC oferirà continguts propis a preus reduïts i mostres gratis

Ara
2 min
Hellboy

BarcelonaNorma Editorial apostat pel llançament d'un portal propi de venda de còmics en format digital, que ha batejat amb el nom de CIMOC, la mítica revista de còmics que va marcar gran part de la trajectòria de l'editorial.

CIMOC servirà de plataforma per comercialitzar còmics i altres continguts digitals, així com per a promocionar noves sèries en desenvolupament i llançar nous autors. En l'àmbit tècnic, Norma Editorial ha treballat l'aspecte gràfic per poder oferir una més gran resolució de pantalla, que proporciona una agradable experiència en la manera de lectura vinyeta a vinyeta.

El portal serà un petit reflex del catàleg de Norma Editorial, oferint des del primer moment obres d'autors nacionals com Burbujas, Olimpita, Andando, o La huella de Lorca entre moltes altres. I de fet, qui prefereixi el format digital a la calidesa del paper hi sortirà guanyant: el preu d'un tom de Hellboy, al voltant dels quinze euros, comprat a CIMOC costa 1,59 euros. Cada mes s'afegiran nous continguts a la plataforma, que també ofereix multitud de pàgines d'avanç de forma gratuïta.

Òscar Valiente, director de l'editorial, és conscient de la dificultat de vendre còmics digitals, i aclareix que “l'aposta per CIMOC en aquests moments és més promocional que comercial” per això la majoria de còmics a la web disposen moltes pàgines gratuïtes. “Si el lector passa una bona estona en la nostra plataforma descobrint títols i autors, estem satisfets”, indica Valiente.

Si l'usuari es registra, tindrà la possibilitat de llegir la seva biblioteca des de qualsevol dispositiu amb connexió a la xarxa. CIMOC funciona des de qualsevol navegador d'Internet a través de la seva pàgina web, i també des de la seva pròpia aplicació per a iPad. Ja s'hi poden trobar més de 50 títols, que aniran augmentant de forma progressiva, alguns també en català.

stats