MÚSICA
Cultura 07/07/2011

Vilanova i la Geltrú acull el sisè Nowa Reggae

Tarrus Riley, Duane Stephenson i The Pioners són els principals reclams del festival de reggae, que omplirà la capital del Garraf de música jamaicana el 8 i 9 de juliol

Redacció
2 min

BarcelonaAquest cap de setmana se celebra la sisena edició del festival Nowa Reggae, cita imprescindible en el panorama del reggae català i estatal. És un dels pocs festivals especialitzats en reggae que continua oferint dues nits de música en viu amb artistes de prestigi internacional, seguint trajectòria que anys enrere havia iniciat el festival Osona Reggae. El Nowa Reggae se celebrarà el 8 i 9 de juliol al Molí de Mar de Vilanova i la Geltrú, un lloc idíl·lic en una petita masia elevada a uns metres del mar. És el mateix recinte on se celebra el festival Faraday.

La sisena edició comptarà amb la presència d’artistes internacionals, estatals i sound systems d’arreu del món. Els caps de cartell, Tarrus Riley i Duane Stephenson, són dos dels referents actuals de l’anomenat conscious reggae (reggae conscient). Els clàssics estaran representats per Dean Fraser, un dels millor saxofonistes de reggae, i The Pioneers, un dels primers grups que van obrir el reggae fora de les fronteres jamaicanes. I també actuarà un dels referents actuals del dancehall, el britànic d'origen jamaicà Gappy Ranks. Tancarà el festival la sound system alemanya Sentinel, considerada una de les millors del món.

Els artistes catalans i estatals també tindran protagonisme al festival. Després d’uns anys retirats del directe, els tarragonins La Thorpe Brass tornen als escenaris per oferir el seu poderós directe. La Basque Dub Fundation visiten el festival per segona vegada per tocar el seu dub hipnòtic. I els barcelonins Rubén López & The Diatones oferiran el seu reggae versàtil amb gust de clàssic jamaicà.

El Nowa Reggae ofereix també una programació complementària amb activitats paral·leles a la platja, sessions de DJ, un campionat de futbol platja, i la projecció del documental Hit me with music.

El festival ofereix als visitants allotjar-se en un càmping amb transport directe al recinte dels concerts. L’abonament per al Nowa Reggae té un cost de 30 euros, 35 si es compra a taquilla, i 42 amb el càmping inclòs.

stats