Publicitat
Publicitat

MÚSICA

Núria Graham inaugura el cicle Curtcircuit a l’Apolo

Quatre cançons noves, inclosa una versió de Toxic de Britney Spears, formen l’EP In the cave (El Segell) de Núria Graham, la presentació del qual serà aquest divendres a la sala Apolo de Barcelona. “Són cançons una mica més fosques, més seques i més crues”, diu Graham. El canvi es concreta en un protagonisme més gran de la guitarra, “més distorsió i una veu no tan endavant”. És a dir, el so que la vigatana ha estat desenvolupant en directe des que va publicar l’àlbum Bird eyes l’any passat en festivals com el Primavera Sound, el Vida i el Mercat de Música Viva de Vic, i també a Anglaterra, Holanda i Portugal.

L’actuació a l’Apolo servirà per inaugurar la quarta edició del Curtcircuit, el cicle de concerts organitzat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) amb la col·laboració de la Fundació SGAE i Estrella Damm. “Tenim la voluntat de fer més fort el teixit de sales del país, i defensar que la nostra feina és cultura, cosa que algunes administracions no entenen”, diu el president de l’ASACC, Lluís Torrents. Fins a l’estiu seran una quarantena de concerts en sales d’arreu del país de Nueva Vulcano, Nakany Kanté, ’77, Mazoni, Maria Arnal & Marcel Bagés i Sanjosex, entre d’altres. “El Curtcircuit és una iniciativa estupenda. Són temps difícils per fer concerts, i que t’ajudin està molt bé. A mi em van donar una oportunitat molt grossa”, diu Graham, que el 2013 ja va actuar al cicle com a apadrinada de La Iaia. Ara és ella la que a l’Apolo farà de padrina d’un altre grup vigatà, Germà Aire.

A l’hora de fer balanç de l’últim any, no amaga la satisfacció. Tanmateix, mira endavant: “M’agrada molt tocar en directe, però necessito parar per concentrar-me en un disc nou. I si paro no podré fer concerts, que és la meva única font d’ingressos. Però, bé, tinc assumit que la vida del músic és incerta”, diu.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT