Art
Cultura 06/02/2012

Núria de Gispert: "Ens ha deixat un català universal"

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha destacat la contribució de Tàpies a la projecció de Catalunya, la seva aportació artística i "la seva contribució a la recuperació de la democràcia"

Ara
1 min
Núria de Gispert durant l'entrega de la Medalla d'Honor del Parlament a Guardiola.

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha lamentat "profundament" la mort avui d'Antoni Tàpies, de qui ha destacat la "gran contribució a la cultura i a l'art catalans, la projecció internacional i el compromís amb Catalunya".

"Avui ens ha deixat un català universal, un gran artista, a qui vull agrair també la seva contribució a la recuperació de la democràcia i la seva lluita per les llibertats. Un gran català compromès amb el seu país i la cultura", ha dit la presidenta en un comunicat.

De Gispert també ha recordat que el 2005 l'artista va cedir al Parlament el quadre '7 de novembre' amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la restauració de la cambra. El quadre, exposat a la rotonda del palau, ret homenatge a les tres-centes persones que es van reunir clandestinament a l'església de Sant Agustí Vell de Barcelona per constituir l'Assemblea de Catalunya.

stats