Cinema
Cultura 21/01/2011

OVNI 2011 revisa la realitat

El festival de vídeo independent tindrà lloc al CCCB del 22 al 27 de febrer i analitzarà els fenòmens de crítica de l'actualitat

Efe
1 min

BarcelonaEl festival de vídeo independent OVNI (Observatori de Vídeo No Identificat), que tindrà lloc al CCCB del 22 al 27 de febrer, proposa una aproximació als diferents fenòmens de crítica de la realitat.

Per a la 13a edició de l'OVNI s'han seleccionat 45 treballs dels 190 que s'incorporen a l'arxiu del centre. Les peces comparteixen el qüestionament radical del concepte de realitat i la seva experiència des del punt de vista audiovisual. Entre d'altres, s'hi podran veure exemples de propaganda bèl·lica, la videocràcia exercida per Berlusconi, la publicitat i les seves pràctiques agressives, el món virtual de Second Life o el malson neocapitalista a Dubai.

La projecció dels documentals d'Arnaud Desjardins sobre l'espiritualisme de l'islam o el tantrisme tibetà i les respostes de les cultures més ancestrals als desafiaments ecològics de l'actualitat completen el programa.

L'OVNI 2011 començarà a escalfar motors el proper 8 de febrer amb l'exhibició del treball de Sabina Guzzanti Draquila, la Itàlia che tema. A partir del terratrèmol que va sacsejar la ciutat de L'Aquila, la directora va més enllà i analitza la corrupció mediàtica i política d'Itàlia.

stats