MÚSICA
Cultura 15/03/2012

Obrint Pas faran una "aturada temporal" el 2014

Obrint Pas poden plegar veles el 2014, segons va dir ahir el membre del grup valencià Miquel Gironès. Abans gravaran un disc acústic en directe. Amb aquest format actuen demà a l'Hospitalet de Llobregat.

X.c.
2 min
Els Obrint Pas es plantegen la gira acústica com l'inici d'una etapa final.

BARCELONA.Obrint Pas volen tancar un cicle quan acabi la gira acústica que demà els porta al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, dins la programació del festival BarnaSants. La data final pot ser el 2014. "Som a l'inici d'una etapa que ens portarà a gravar un disc acústic en directe, i després farem una aturada temporal, perquè no ens veiem fent un altre disc d'estudi", va explicar ahir Miquel Gironès, durant la presentació dels concerts de la setmana valenciana del BarnaSants.

"Tots tenim altres projectes personals i pot ser que no vulguem seguir. Si és una aturada indefinida ho sabreu, però la perspectiva és que això serà una etapa final", va afegir Gironès.

Pel que fa al concert de divendres a l'Hospitalet, mostrarà "les cançons en la seva essència, despullades". "Som un grup amb una gran cuirassa instrumental -va explicar Gironès-, i el format acústic ens permet indagar en peces del disc Coratge com Al país de les oliveres i en el vessant més folk i tradicional de la nostra música".

Pau Alabajos i Cesk Freixas

Les jornades valencianes del BarnaSants comencen avui amb el concert d'Òscar Briz a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet. El cantautor de l'Alcúdia, un habitual del festival, defensarà el repertori del disc L'estiu (2010).

La tripleta valenciana la completarà Pau Alabajos en dos temps: dissabte compartirà un concert especial amb el cantautor del Penedès Cesk Freixas al Teatre Joventut de l'Hospitalet, i diumenge actuarà amb un quartet de corda al Casal La Violeta d'Altafulla. El concert amb Freixas és una proposició del BarnaSants, que els va demanar que fessin un espectacle especial per a l'ocasió. "Amb el Pau tocarem cançons amb guitarra i veu, i el repertori i la posada en escena recordaran l'època de la Nova Cançó -va explicar Freixas-. Es tracta d'un diàleg entre el País Valencià i Catalunya, perquè volem escenificar la realitat nacional, cultural i història dels Països Catalans".

El repertori que interpretaran Alabajos i Freixas inclourà versions de Lluís Llach, Raimon i Ovidi Montllor, i "alguna sorpresa poètica d'escriptors de casa nostra". Freixas va assegurar que serà "un concert molt polític, perquè la situació ho exigeix". "La cançó protesta és necessària i mereix que torni a ser escoltada", va dir Freixas.

stats