Cultura 23/05/2012

Walter Salles reviu a Canes l'esperit 'beat' amb 'On the road'

El film es basa en el llibre de Jack Kerouac i explica els anys que l'escriptor va passar viatjant arreu dels Estats Units amb el seu amic Neal Cassady

Efe
2 min
Walter Salles al Festival de Canes / EFE

CanesEl realitzador brasiler Walter Salles ha reviscut aquest dimecres l'esperit de la generació 'beat' al Festival de Canes amb la pel·lícula 'On the road'. Per fer-la, Salles s'ha envoltat d'un gran repartiment encapçalat per actors com Sam Reily (que encarna Jack Kerouac) i Garrett Hedlund (el seu amic Neal Cassady) al costat de Kristen Stewart, que abandona, finalment, el seu famós paper de vampir.

La pel·lícula adapta molt fidelment el llibre de Jack Kerouac però "no és una història sobre la generació 'beat', és sobre els anys de formació d'aquesta generació", ha aclarit Salles. 'On the road' explica els anys, a la dècada dels quaranta, que Kerouac va passar viatjant per Amèrica al costat del seu amic Neal Cassady i alguns altres escriptors que posteriorment es van convertir en grans figures literàries com William S. Burroughs i Allen Ginsberg.

La pel·lícula trasllada el començament de l'acció a Nova York i mostra amb tot luxe de detalls el viatge de Kerouac, els seus inicis com a escriptor i la relació amb els seus amics, plena de sexe, drogues i excessos. El film és una llarguíssima narració en la qual els actors secundaris donen més pes als seus personatges que els protagonistes i en la qual Salles es recrea en l'excés en els paisatges tant naturals com emocionals.

Salles es va entrevistar amb els personatges supervivents del llibre i amb gent influenciada per Kerouac, com Wim Wenders, durant cinc anys. Al final va decidir fer una pel·lícula "sobre un grup que a través d'un viatge es converteixen en adults. Passen les fronteres d'una cultura molt conservadors com la dels Estats Units de després de la Segona Guerra Mundial".

stats