Art
Cultura 25/01/2011

Mor Dennis Oppenheim

L'artista Dennis Oppenheim, considerat un dels més destacats entre els artistes conceptuals, va morir dissabte a Nova York víctima d'un càncer.

Redacció
1 min
L'artista Dennis Oppenheim

BarcelonaL'artista Dennis Oppenheim (Washington, 1938) va morir dissabte a Nova York víctima d'un càncer, segons informa Efe. Oppenheim va ser un dels primers artistes a conrear el conegut com a land art als anys seixanta. La seva curiositat i afany d'experimentar, però, no es van aturar aquí, i segons es pot llegir al seu web, a aquestes intervencions al paisatge les van seguir un seguit de treballs que atenyien el cos, i més endavant va realitzar, també, instal·lacions. Tot seguit, als anys vuitanta, va realitzar el que es coneixen com a "màquines", un conjunt d'obres en les quals els objectes són despullats del seu caràcter escultural i apareixen com a sistemes complexos oberts a una manera de funcionar tan aleatòria com enigmàtica. Oppenheim va treballar, a més, en els camps de la fotografia i el vídeo i, finalment, ens els darrers any va centrar els seus esforços en la realització d'obres de gran escala que barrejaven l'arquitectura i l'escultura.

Oppenheim va exposar a la Tate Gallery, al Museu d'Art Modern de Nova York, a l'Stedelijk Museum d'Amsterdam, i al Whitney Museum, també a Nova York. A Espanya, segons, informa El País, va participar als Encuentros de Pamplona de 1972 i va el protagonista d'una exposició retrospectiva organitzada per la Fundación Gabarrón que es va poder veure a Valladolid, Madrid, València i Múrcia.

El 1999, amb motiu de la seva participació a la Universiada, a Mallorca, va instal·lar diverses escultures de gran format en llocs públics, una de les quals, Device to root oour devil, encara es pot veure a la Porta de Santa Caterina de Palma.

stats