Cultura 05/07/2011

Presó sota fiança de 300.000 euros per al director general de la divisió digital de la SGAE

El jutge Ruz també fixa una fiança de 150.000 euros per a Rafael Ramos, director general de Microgénesis, l'empresa d'on procedia el principal implicat en el cas

Efe/redacció
2 min

MadridEl jutge ha decretat avui presó eludible sota fiança de 300.000 euros per al director general de la Societat Digital d'Autors i Editors (SDAE), José Luis Rodríguez Neri, considerat el màxim responsable del presumpte desviament de diners en la Societat General d'Autors i Editors (SGAE).

En una interlocutòria notificada aquest dilluns a la mitjanit, el magistrat imputa Neri -que abans d'ocupar aquest càrrec en la SDAE era president de Microgénesis, una empresa de consultoria que tenia com a client a la SGAE- els delictes d'apropiació indeguda, administració fraudulenta i delicte societari. Segons la resolució, que s'ha fet pública aquesta nit després d'una jornada maratoniana de declaracions, posa de manifest que, segons la investigació, Neri cobraria un important "sobresou", a més del sou que obté per la seva feina. Ho hauria tapat o justificat amb suposats pagaments per tasques de consultoria a empreses a les quals ell estava vinculat.

La interlocutòria també deixa clar que, d'aquesta activitat presumptament delictiva, en tindrien coneixement part de l'entorn familiar de Neri i els alts directius de l'SGAE, entre ells el seu president, Teddy Bautista.

El jutge també deixa constància que l'SDAE ha viscut un procés de "liquidació" aquests últims mesos, coincidint amb el procés d'eleccions a la cúpula de l'SGAE que hauria pogut comportar un canvi de directius. De fet, aquest dimarts està previst que hi hagi una compareixença de premsa conjunta de membres de les directives sortint i entrant.

A més, Ruz ha decretat presó eludible sota fiança de 150.000 euros per a Rafael Ramos, també vinculat a Microgénesis, mentre que ha deixat en llibertat sense fiança, amb la prohibició d'abandonar el territori nacional, a la dona de Neri, María Antonia García Pombo, ja Eva García Pombo, així mateix relacionades amb l'esmentada societat.

Els delictes que el jutge imputa a Neri i Ramos, pels que hauran de ser jutjats, poden suposar fins a 10 anys de presó.

stats