Institucions culturals
Cultura 28/07/2011

Oriol Pérez Treviño, nou director de L'Auditori

L'Institut de Cultura de Barcelona ha confirmat aquesta tarda que l'actual director del Festival de Torroella de Montgrí substituirà Joan Oller al capdavant de L'Auditori

Redacció
2 min
Oriol Pérez Treviño, en una fotografia feta precisament des d'un dels finestrals  de L'Auditori, que ara dirigirà.

BarcelonaAquesta tarda l'Institut de Cultura de Barcelona ha confirmat que, tal i com ha avançat el diari ARA en l'edició d'avui, el musicòleg Oriol Pérez Treviño serà el nou director general de L'Auditori de Barcelona. Després de sis mesos d'espera i un concurs fallit per escollir director, Generalitat i Ajuntament s'han posat d'acord per triar l'actual director Festival de Torroella de Montgrí per dirigir una de les institucions culturals més importants del país, en substitució de Joan Oller, que va deixar el càrrec després de deu anys per posar-se al capdavant del Palau de la Música Catalana.

Pérez Treviño, que serà presentat oficialment al setembre, coincidint amb l'explicació del programa del centre, començarà a treballar en les properes setmanes conjuntament amb el Departament de Cultura i l'Institut de Cultura de Barcelona per dissenyar i programar la nova etapa de L'Auditori.

La decisió d'escollir Pérez Treviño es va pendre ahir al vespre, i aquest matí li han comunicat al nou director. Els altres dos finalistes per ocupar el càrrec eren David Martí, gerent del Conservatori Municipal de Música de Barcelona, i Valentí Oviedo, gerent del teatre Kursaal de Manresa.

Oriol Pérez Treviño va néixer el 1972 a Manresa, i és excoordinador de la Xarxa de Músiques de Catalunya, director des de l'any passat del Festival de Músiques de Torroella de Montgrí, coordinador del Centre Robert Gerhard -un centre per a la promoció i difusió del patrimoni musical català dependent de l'Auditori- i impulsor de la nova revista de música clàssica 440 Clàssica , d'aparició recent. És una de les persones més actives i incombustibles del panorama musical català.

La seva irrupció al panorama musical va començar com a crític del diari comarcal Regió7 i en publicacions com Serra d'Or , la Revista Musical Catalana i el diari Avui. També va ser col·laborador a la revista Scherzo i ha escrit la primera biografia del compositor català Josep Maria Mestres Quadreny. L'any 2000 va esdevenir gestor de la Xarxa de Músiques a Catalunya.

La tasca del futur director no serà fàcil, ja que la institució barcelonina és la seu de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), que compta amb Pablo González com a director titular; és també la seu de la Banda Municipal de Barcelona, que dirigeix Salvador Brotons, i de la formació orquestral Barcelona 216, especialitzada en música contemporània, amb Ernest Martínez Izquierdo (extitular de l'OBC) i David Albet com a responsables.

A més de les programacions estables que ofereixen aquestes tres formacions, L'Auditori disposa de quatre sales obertes que ofereixen diferents cicles musicals dedicats a música simfònica, moderna, concerts familiars i escolars, música de cambra i recitals, música antiga i un cicle coral, fet que suposa un total de més de 600 concerts anuals.

stats