Música
Cultura 22/05/2012

Els Comediants col·laboraran en la propera temporada de l'Orquestra Simfònica del Vallès

Enrico Onofri, Andrew Gourlay, Gabriela Montero, el Trio Ludwig i Juan Manuel Cañizares, entre d'altres, completen el programa 2012-2013

Acn
2 min
Rubén Gimeno, director titular de l'Orquestra Simfònica del Vallès, durant un assaig a Sabadell / ACN, Violeta Gumà

SabadellLa companyia Comediants serà l'artista resident de la temporada 2012-2013 de l'Orquestra Simfònica del Vallès. Amb l'objectiu d'arribar a nous públics, la formació musical comptarà amb la col·laboració de la companyia de teatre per treballar l'actitud escènica dels músics i incidir en l'escenografia de tres concerts dels cicles Concerts Simfònics al Palau i a Sabadell.

Sota la titularitat de Rubén Gimeno per quart any consecutiu, la Simfònica del Vallès programa deu propostes amb artistes com ara Enrico Onofri, Andrew Gourlay, Gabriela Montero, el Trio Ludwig i Juan Manuel Cañizares.

S'oferirà el popular festival de valsos i danses i clourà la temporada l'estrella més jove del panorama jazzístic català, Andrea Motis amb Joan Chamorro. Per altra banda, l'Orfeó Català oferirà el 'Rèquiem' de Mozart en el concert inaugural de la temporada, mentre que el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana presentarà el 'Rèquiem' de Fauré. També s'estrenarà una obra de Benet Casablancas i es presentaran dues obres de Joan Guinjoan, compositor resident del Palau de la Música, 'Archipiélago' i 'Fanfara'.

Aquesta temporada també es mantindran trets distintius de la Simfònica com són les Cadires de la Simfònica, que ofereixen l'experiència al públic de seure enmig dels músics durant un concert. També es manté en els programes de mà la secció Música de Paraules, en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes, en què diversos escriptors construeixen una ficció inèdita prenent la música com a matèria primera i el Sabies que..., en què es descobreixen aquells detalls que sovint passen desapercebuts: interioritats dels compositors i de les obres que potser no es veuen a primera vista.

El dissabte 26 de maig, l'Orquestra Simfònica del Vallès celebrarà el seu 25è aniversari amb un concert al Palau de la Música Catalana, dins del cicle Concerts Simfònics al Palau. Serà una vetllada en què també es commemoraran els 25 anys de Catalunya Música. Per a l'ocasió, l'OSV, sota la direcció del seu titular Rubén Gimeno, estarà acompanyada per Christian Lindberg, artista resident de la temporada actual.

stats