Cultura 24/01/2012

Tot a punt per conèixer els nominats als Oscar

L'Acadèmia de Hollywood donarà a conèixer aquesta tarda els candidats de les 24 categories. 'The artist' i 'Los descendientes' apareixen com les principals favorites a la millor pel·lícula.

Efe
2 min
'The artist'

Los AngelesL'Acadèmia de Hollywood anunciarà avui a les 14:38 –hora catalana– els candidats a la 84ena edició dels Oscar. El president de l'Acadèmia, Tom Sherak, i l'actriu Jennifer Lawrence, candidata a l'Oscar per Winter's Bone (2010) seran els encarregats de donar a conèixer, des del teatre Samuel Goldwyn de Beverly Hills, els noms dels seleccionats a les 24 categories dels premis. La 84ena edició dels Oscar se celebrarà el 26 de febrer al teatre Kodak de Los Angeles, i es retransmetrà en directe a 225 països.

La pel·lícula francesa The Artist es perfila com a favorita, per davant de films com el nord-americà Los descendientes, protagonitzat per George Clooney i Criadas y señoras. The artist ja es va imposar en algunes de les categories més destacades de la passada edició dels Globus d'Or: millor comèdia o musical, millor actor de comèdia (Jean Dujardin) i millor banda sonora original (Ludovic Bource). Al Premis del Sindicat d'Actors dels Estats Units està, a més, nominada en tres categories: millor actor –Jean Dujardin–, millor actriu, per Bérénice Bejo i al millor repartiment. És molt probable que als Oscar Bérénice Bejo sigiui nominada com a millor actriu de repartiment. Los descendientes va guanyar el Globus d'Or a la millor pel·lícula dramàtica i al millor actor (George Clooney). Aquestes dues categories, segons els especialistes, li asseguren la presència als Oscar. També va aconseguir el premi al millor director (Alexander Payne). .

Enguany, com es va establir el 2010, hi haurà 10 pel·lícules candidates en convertir-se en el millor film. Entres elles hi haurà, mot probablement, Hugo, de Martin Scorsese, Moneyball: Rompiendo las reglas, de Bennett Miller i Criadas y señoras. Les travesses apunten que el mateix Scorsese, Steven Spielberg (Caballo de batalla), Michel Hazanavicius (The Artist), Terrence Malick (El árbol de la vida) i Woody Allen (Midnight in Paris) podrien competir pel guardó al millor director. Woody Allen (Midnight in Paris), Hazanivicus (The Artist) o Terrence Malick (El árbol de la vida).

Pel que fa als actors, Jean Dujardin, George Clooney, Brad Pitt (Moneyball:Rompiendo las reglas) i Leonardo DiCaprio (J. Edgar) sembla que tindran un lloc assegurat al Teatre Kodak. El mexicà Demián Bichir podria donar una sopresa ja que està nominat al millor actor pel Sindicat d'Actors dels Estats Units per A Better Life.

Meryl Streep parteix amb moltes opcions per ser candidata a al millor actriu per la seva recreació de Margaret Tatcher a La dama de hierro, així com també Glenn Close, per Albert Nobbs i Viola Davis, per Criadas y señoras.

Christopher Plummer apareix com a màxim candidat al millor actor de repartiment per Beginner i Octavia Spencera com a millor actriu secundària per Criadas y señoras.

Pedro Almodóvar, per l'adaptació de la novel·la Taràntula, de Thierry Joquet a La piel que habito i Alberto Iglesias per la banda sonora d'aquesta pel·lícula o per la d'El talp podrien ser els representants espanyols a la cerimònia.

stats