POLÍTICA CULTURAL
Cultura 22/12/2011

El PP vol revocar el nomenament de Sintes com a director del CCCB

PP i PSC volen que el càrrec de director del CCCB no es decideixi a dit. Avui aprovaran una moció perquè el president de la Diputació es faci enrere, revoqui Marçal Sintes i convoqui un concurs públic.

Sílvia Marimon
2 min
El periodista i assagista Marçal Sintes i nou director del CCCB, a la Facultat de Comunicació de la Blanquerna.

BARCELONAEl nomenament del periodista Marçal Sintes com a nou director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), després d'un ball de noms, ha aixecat polseguera. Populars i socialistes estan indignats per una decisió que qualifiquen d'unilateral i avui, en el ple de la Diputació de Barcelona, aprovaran una moció perquè el president de la institució, el convergent Salvador Esteve, es faci enrere. Instaran que es convoqui un concurs públic restringit per escollir el substitut de Josep Ramoneda, creador i ànima del centre barceloní des del 1989. ICV hi donarà suport amb la condició que el concurs no sigui restringit sinó obert.

Trias, contra les cordes

Si Esteve es manté ferm i no cedeix, el següent pas del PP serà presentar la proposició divendres a l'Ajuntament de Barcelona. Al consistori, populars i socialistes poden fer força més mal. L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es va comprometre a tirar endavant totes les decisions que es prenguessin per majoria al ple del consistori. D'altra banda, CiU necessita el PP com a aliat si vol aprovar, aquest mateix divendres, els pressupostos.

El president del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona i vicepresident de la Diputació, Alberto Fernández Díaz, se sentia traït: "Amb aquest nomenament s'ha produït una actitud de deslleialtat per part de CiU cap al govern de la Diputació".

Des que es va saber que Ramoneda no seria renovat com a director del CCCB, les quinieles i apostes per decidir el substitut han estat constants: "El procés ha sigut molt matusser, semblava un mercat de Calaf", assegura el regidor socialista Jordi Martí.

En opinió de Martí, el nomenament de Sintes respon a les pressions "d'un sector pròxim al govern obsedit perquè la persona que ocupi el càrrec de director del CCCB tingui una determinada ideologia". "Quan pregunto quina experiència té Marçal Sintes per exercir com a director del CCCB, no obtinc resposta", va concloure l'exdelegat de cultura del PSC.

stats