Cultura 14/10/2011

'Pa negre' es presenta a Hollywood

La seva productora, Isona Passola, explica que el film de Villaronga té per davant el seu "llançament al món" però que el gran objectiu són els Oscars

Efe
2 min

Loa AngelesLa pel·lícula que representa l'Estat espanyol als Oscars en la categoria de parla no anglesa, Pa negre, ha tingut aquest dijous la seva posada en escena a Hollywood amb una gala amb catifa vermella per a la qual va desfilar la seva protagonista, l'actriu Nora Navas.

El film en català d'Agustí Villaronga va inaugurar la dissetena edició de Recent Spanish Cinema, la mostra que se celebra a l'Egyptian Theatre i que serveix d'aparador a la meca del cinema per a les produccions més significatives realitzades a l'Estat espanyol durant l'últim any.

"Aquest és el principi d'un altre viatge, aquesta és la primera catifa vermella a Hollywood i poc a poc es van aconseguint coses", va dir Nora Navas, que va assegurar que mira les estatuetes il·lusionada però sense pressió.

"Des del poble català es veu que és una cosa molt bonica, la gent està molt feliç, és com si fos d'ells la pel·lícula, més que responsabilitat o un pes sento un suport positiu. Això és una projecció per a Catalunya, per al seu cinema i per a la seva llengua i crec que està molt bé per a Espanya també perquè el català forma part de nosaltres", va comentar l'actriu.

Pa negre (Black Bread, en anglès) va ser la gran triomfadora aquest any a la cerimònia dels premis Goya, on es va emportar 9 guardons, entre aquests, el de millor pel·lícula, i va arrasar en els catalans Gaudí.

Passola

La productora de Pa negre, Isona Passola, ha indicat en terres californianes que el film té per davant ara el seu "llançament al món", que suposarà per ella un "enorme i apassionant treball" en què el gran objectiu són els Oscars.

Passola ha estat sondejant ja agències de publicitaris perquè s'encarreguin de portar la campanya nord-americana del film. A més, assegura que té "fe" en què la pel·lícula sigui almenys una de les finalistes de les quals sortiran els noms de les cinc nominades a l'Oscar.

La productora va comentar que l'actuació dels nens del film havia "meravellat" les persones que havien pogut veure el film als EUA i pronosticava que la temàtica de la Guerra Civil Espanyola, les localitzacions i la complexitat moral de la història seran del grat dels acadèmics de Hollywood.

Passola va confirmar que buscarà distribució per Pa negre en els cinemes nord-americans i presentarà el film per als Globus d'Or.

Pa negre competeix amb produccions d'altres 63 països per ser una de les cinc candidates a l'Oscar.

stats