CINEMA
Cultura 14/02/2011

'Pa negre' es reestrenarà a 100 sales

Després de la borratxera d'èxit d'ahir a la nit, la pel·lícula d'Agustí Villaronga no es deixa placar per la ressaca: aquest divendres tornarà als cinemes de tot l'Estat

Redacció
1 min

BarcelonaDesprés d'eclipsar la nit dels Gaudí, la pel·lícula d'Agustí Villaronga no va vacil·lar ni un sol instant en el ring dels Goya. Amb nou dels premis de l'Acadèmia Espanyola, les seves contrincants (Buried, También la lluvia i Balada triste de trompeta) van quedar relegades a un paper gairebé anecdòtic. Pa negre va ser la indiscutible guanyadora de la cerimònia d'aquest any, amb guardons tan valorats com el de millor pel·lícula o millor director.

L'endemà de la gala, la productora de Pa negre Isona Passola –que ahir ja va dir davant del micròfon que Agustí Villaronga l'ha "dut a la glòria"– ha començat a calibrar quines seran les properes passes de la pel·lícula. "Amb el quadern de crítiques de Sant Sebastià ja vam veure que la cosa funcionaria", explica. I avui anuncia orgullosa que 100 sales en tot l'Estat reposaran Pa negre aquest divendres. Passola observa que, amb les dificultats que de vegades tenen els productes catalans per funcionar a la resta de l'Estat, amb Pa negre s'ha fet una bona tasca. Ja ho deia ahir, a la cerimònia, i avui ho repeteix: "la gent del cinema sempre va una passa per davant".

stats