Cinema
Cultura 26/04/2011

'Pa negre' estrena segell de correus

El món del cinema i els amants de la filatèlia han tornat a coincidir avui a l'Acadèmia del Cinema amb motiu de la presentació de dos nous segells, un dedicat a la pel·lícula Pa Negre, d'Agustí Villaronga, i un altre al 25è aniversari dels premis Goya.

Efe
2 min
Els nous segells dels Goya i de 'Pa negre'

MadridEls presidents de l'Acadèmia de Cinema, Enrique González Macho, i la Societat Estatal de Correus i Telègrafs, Alberto Lafuente, han presentat avui, al costat d'Agustí Villaronga, aquests segells, segona edició dedicada als premis Goya.

Un dels dos nous segells commemora el 25è aniversari de la creació d'aquests guardons el 1987, té un valor de 2,84 euros i una tirada de 280.000 exemplars; l'altre està dedicat a la pel·lícula Pa Negre, que es va alçar amb nou estatuetes en l'última edició dels Goya i del qual s'emetran 300.000 a un preu de 0'35 euros.

Les col·leccions de segells Correus-Premis Goya es van iniciar el 2010 amb un homenatge a les dues grans triomfadores d'aquell any: Celda 211, dirigida per Daniel Monzón i guanyadora de vuit estatuetes, i Àgora, d'Alejandro Amenábar, que es va fer amb set dels premis.

Encara que el primer segell dedicat al setè art va aparèixer a Espanya el 1989 amb motiu del centenari de Charlie Chaplin, no va ser fins a 1994, any d'aprovació del programa filatèlic, quan la seva difusió va proliferar i des d'aleshores Correus ha emès 18 segells en homenatge al cinema.

González Macho, en el que ha estat el seu primer acte oficial com a president de l'Acadèmia, ha volgut felicitar en el seu discurs a Villaronga pel seu últim i premiat treball. "És diferent, intel·ligent, molt comercial i, com els segells, viatjarà molt", ha dit.

De la seva banda, el màxim responsable de Correus ha destacat la importància que tenen els segells per la seva labor en el reconeixement de científics i artistes, així com per la seva ajuda a la preservació del patrimoni, valors que també ha atribuït al cinema.

Villaronga ha ressaltat l'especial rellevància que ha tingut per a la seva família l'edició d'aquest segell, ja que el seu pare, ja mort, va dedicar part de la seva vida a treballar com a carter.

De la seva banda, Alberto Lafuente també ha aprofitat l'acte per anunciar la creació de dos nous segells dedicats a grans personalitats del cinema espanyol en les pròximes setmanes: el guionista Rafael Azcona i el director valencià Luis García Berlanga, mort el 13 de novembre del 2010.

stats