Cultura 31/12/2011

El Palau de la Música s'acomiada del 2011 amb la banda sonora de la Viena imperial

La Strauss Festival Orchestra ofereix novament el 'Gran Concert d'Any Nou', amb un repertori de polques i valsos

Acn
2 min

BarcelonaAvalada en els seus 22 anys d'història pels aplaudiments de més de cinc milions d'espectadors arreu de tot Europa, la Strauss Festival Orchestra ha tornat a acomiadar l'any al Palau de la Música de Barcelona amb un repertori emblemàtic: marxes, polques i valsos propis de la Viena imperial, molts de signats per Johann Strauss. A la cita musical, on els assistents han vestit les seves millors gales, no han faltat peces tan conegudes com el 'Danubi blau' o la rítmica 'Marxa Radetzky', composició que generalment tanca aquest tipus de recitals i que el públic sempre acompanya picant de mans.

Aquesta marxa és una composició orquestral de Johann Strauss pare escrita l'any 1848 en honor del mariscal d'origen txec Joseph Wenzel Radetzky (1766-1858), el qual, en un seguit de victòries militars, va salvar la presència de l'imperi austrohongarès al nord d'Itàlia durant la revolució del 1848-1849. La melodia es va fer tan popular que va convertir-se en himne nacionalista. La marxa esdevé ara una composició pròpia de la banda sonora de Cap d'Any.

Tant és així que aquesta tarda, al Palau de la Música, el públic assistent venia de tots els racons del món. El concert, que ja ha tingut una sessió a les dotze del migdia, s'ha desenvolupat en un clima festiu que transmet l'esperit del nou any que arriba, amb un to cerimoniós i tradicional. La música va acompanyada també de la veu d'una soprano i de les coreografies de la Strauss Ballet Ensemble, els ballarins i ballarines del qual posen el seu cos a disposició del compàs de la música. La Strauss Festival Orchestra compta, en la seva majoria, amb integrants de la Orquestra Simfònica de l'Òpera Nacional de Minsk, capital de Bielorússia, i repetirà actuació aquest diumenge i dilluns, dimarts i dimecres de la setmana vinent (21.00 h); el pròxim 7 de gener (19.00 h), i els dies 8 i 15 de gener (18.00 h).

stats