Polítiques culturals
Cultura 08/11/2011

El Parlament accepta la renúncia de deu dels onze membres del CoNCA

Pilar Parcerisas, la vicepresidenta del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, és l'única que no ha renunciat al seu càrrec

Acn
1 min
Dimissió en bloc del CoNCA

BarcelonaLa mesa del Parlament ha acceptat aquest dimarts la renúncia irrevocable presentada ahir dilluns per deu dels onze membres del plenari del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (CoNCA), entre els quals el seu president, Francesc Guardans. Excepte la vicepresidenta, Pilar Parcerisas, hi han renunciat tots, Xavier Antich, Manel Camp, Juli Capella, Jordi Coca, Manuel Forcano, Chantal Grande, Sílvia Munt, Marta Oliveres i Rosa Vergés. Aquests membres van ser escollits pel Parlament el 21 de gener del 2009 i van prendre possessió el 26 del mateix mes. El primer president va ser Xavier Bru de Sala, que va dimitir vuit mesos després per desavinences amb els consellers.

La majoria de membres del CoNCA van renunciar ahir al càrrec pel seu desacord amb una de les lleis òmnibus, que planteja un canvi substancial del model de l'ens, que al parer dels renunciants suposa una "involució". El CoNCA, inspirat en els arts councils anglosaxons, té com a objectiu desgovernamentalitzar les polítiques de suport a la cultura. L'article Dimissió en bloc del CoNCA, disponible a l'ARA PREMIUM, explica les claus del conflicte entre la conselleria i els membres del CoNCA que han acabat en aquesta dimissió en bloc.

stats