Cultura 09/04/2012

Paròdies i perversions, de La Trinca a Love of Lesbian

X.c.
2 min
Love of Lesbian  fan broma amb Radiohead i R.E.M.

BARCELONA.Tot i que entre les 10 millors no n'hi ha cap, les versions paròdiques i humorístiques han sovintejat en les votacions dels lectors de l'ARA. Entre les vint més votades hi ha Tinc la grip de Love of Lesbian. Es tracta d'una solvent adaptació de Creep de Radiohead, respectuosa amb la música però no amb la lletra: la por existencial del grup d'Oxford esdevé la crònica d'una grip. Love of Lesbian fan una cosa semblant amb Man on the moon de R.E.M., que titulen Notar-te al damunt .

Els Manel remenen La tortura de Shakira fins a convertir-la en El bròquil , en què el sentit de l'humor també cal buscar-lo en la posada en escena: la manera de ballar de Guillem Gisbert. Els Amics de les Arts fan broma de Carla Bruni a I no sé el que m'ha dit ( Quelqu'un m'a dit ). Quimi Portet encara somriu quan recorda Rius de Babylon , el seu homenatge polisèmic a Boney M. En la mateixa sintonia, Josep Pedrals i els Nens Eutròfics transformen Love is in the air de John Paul Young en L'amor és un peix . Els Surfing Sirles van un pas més enllà i converteixen l'I feel love de Donna Summer en Estibador . I Mine!, a Superfresca , posen en evidència la Womanizer de Britney Spears.

Més grollers van ser Els Herois de la Katalunya Interior a MariPeu , en què van fer servir l' Enola Gay d'OMD com a context musical per carregar contra una popular presentadora de televisió.

Remenat humorístic

Més que versionar cançons, La Trinca eren uns mestres en l'adaptació de fragments musicals de tota mena que aprofitaven per vestir les seves lletres. Per exemple, van recórrer a La dansa del sabre del compositor Aram Khatxaturian per immortalitzar allò de "tranquil, Jordi, tranquil" en una divertida crònica musical del 23-F.

stats