CULTURA
Cultura 03/04/2012

La tradició religiosa i el videoart es donen la mà a la 'Passió segons sant Mateu'

Es projectaran Bill Viola dos retaules en moviment abans de cada peça del cor i l'orquestra del Collegium Vocale Gent

Acn
1 min
'Passió segons sant Mateu'

BARCELONA'La Passió segons sant Mateu' de Johann Sebastian Bach, interpretada pel Cor i l'Orquestra del Collegium Vocale de Gant, sota la direcció de Philippe Herreweghe, dialogaran aquest dimecres al Palau de la Música amb dos retaules en moviment de l'artista Bill Viola, considerat el pare del videoart.

Philippe Herreweghe dirigirà el cor i l'orquestra del Collegium Vocale Gent, en una de les millors versions que es pot sentir de l'obra de Bach. El cicle s'obre al diàleg entre la música i les arts plàstiques, perquè es projectaran dues peces de Viola a l'inici de cada una de les dues parts de la 'Passió'. Serà el segon cop que el director belga dirigeix al Palau de la Música (l'anterior va ser fa 25 anys) i el primer en què l'actuació musical es combinarà amb un altre tipus de disciplina artística: el videoart.

La gira de representacions de la 'Passió segons sant Mateu' del cor i orquestra del Collegium Vocale de Gent passarà per diverses ciutats del món com Nova York, Waden Waden, Gant, Amsterdam, Barcelona i també Vic. Wl Teatre de L'Atlàntida de la capital d'Osona viurà amb el concert que se celebra aquesta dimarts "l'esdeveniment cultural puntual més important de la història de Vic", segons ha sentenciat el director de la fundació que gestiona el teatre, Lluís Vila d'Abadal.

stats