Cultura 28/09/2011

Passola: "Amb 'Pa negre' el català ha deixat de ser marginal al cinema"

La productora de la pel·lícula escollida per anar als Oscars ha dit que "als EUA pot agradar perquè el sentiment d'humiliació és comú a tothom que ha passat una guerra". Villaronga reconeix que està "contentíssim"

Miquel Codolar
1 min

MadridLa productora de Pa negre, Isona Passola, ha dit que "és un honor que el català perdi la condició de marginat que sempre ha tingut al cinema i es normalitzi amb tota naturalitat com una llengua de cinema i cultura" i "és un plaer que hagi sigut amb Pa negre", ha exposat després de conèixer que la pel·lícula d'Agustí Villaronga representarà l'Estat als Oscars.

Passola considera que "als EUA pot agradar perquè el sentiment d'humiliació es comú a tothom que ha passat una guerra". Ha afegit que "els sentiments humans que expressen els nens crec que poden atreure el públic nord-americà perquè arriben a l'ànima". Ha indicat que "el nou cinema local amb emocions universals funciona a tot arreu" perquè "hem de ser molt locals i molt universals, això és un dels valors de Pa negre".

El primer que ha dit el director, Agustí Villaronga, en una conversa telefònica amb Passola, és que està "contentíssim". "Compte amb el que dius, que estic a la sala i ens està escoltant tothom". Per problemes tècnics els periodistes no han pogut escoltar la conversa amb Passola, i per això finalment no hi ha hagut més paraules de Villaronga.

stats