Publicitat
Publicitat

Els Pastorets de Josep M. Folch i Torres celebren els 100 anys amb una reedició del text original

La Galera publica la reedició revisada per posar l'obra popular catalana a l'abast de tothom

Els Pastorets formen part de la tradició nadalenca per a milers ciutadans de Catalunya des de fa molt de temps (l'obra es representa des del segle XVII). Aquest any, per celebrar  el centenari de la versió de Josep M. Folch i Torres, una de les més famoses i representades arreu del territori català, La Galera ha publicat  una reedició del text original per tal de situar-la com a referent de l'obra. 

En una edició de tapa dura i molt cuidada, La Galera ha volgut preservar el text íntegre per homenatjar l'impacte que l'obra ha tingut, i encara té, en la cultura popular catalana. La revisió del llibre ha anat a càrrec del fill de l'autor i representant de la Fundació Folch i Torres, Ramon Folch i Camarasa, per assegurar la màxima fidelitat i respecte a l'obra original. D'aquesta manera, el llibre sobre la popular representació de Nadal estarà a l'abast de tota la població. 

L'obra de Folch i Torres es va presentar al Coliseu Pompeia de Barcelona el 1916, i des d'aleshores s'ha representat en nombroses escoles i teatres. L'autor va ser molt conegut en la seva època per les seves produccions teatrals i per la direcció de la revista 'Patufet'. Va dedicar diverses obres a infants i adolescents, entre les quals destaquen 'Les aventures extraordinàries d'en Massagran' i 'En Bolavà detectiu'. Actualment, La Galera té vigent un premi que porta el seu nom. 

Les

Més continguts de

le
PUBLICITAT
PUBLICITAT