Institucions culturals
Cultura 27/03/2012

El Patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana queda constituït amb 22 membres

El nou òrgan de govern concentra la gestió i les activitats del Palau de la Música

Ara
2 min
Patronat Palau

BarcelonaEl Patronat de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, com a òrgan de govern, ha quedat constituït avui amb 22 membres en una reunió celebrada al Palau de la Música Catalana.

El Patronat serà presidit per la presidenta de l'Orfeó Català, Mariona Carulla, en virtut del seu càrrec. Un total d'11 membres del Patronat són designats per la presidència de l'Orfeó, nou dels quals són membres de la junta directiva de l'associació: Alfredo Bassal, Joaquim Borràs, Marc Canals, Josep M. Loza, Jaume Martí, Joan Oliveras, Teresa Rumeu i Assumpta Terrés; i dos són socis de l'Orfeó Català de reconegut prestigi social, econòmic o cultural i amb l'aquiescència del Consell de Mecenatge: Joaquim Coello i M. Àngels Vallvé.

El Patronat està format per 8 membres més que van ser escollits pel Consell de Mecenatge, reunit el passat 30 de gener: Ramon Agenjo (Fundació Damm), Artur Carulla (Agrolimen), David Madí (Endesa), Miquel Molins (Fundació Banc de Sabadell), Sara Puig (Fundació Puig), Alfonso Rodés (Havas Media), Josep Vilarasau (Fundació La Caixa) i Ignacio Garcia Nieto.

Per altra banda, els altres 3 membres corresponen a representants de les administracions: Xavier Solà (Generalitat de Catalunya), Jaume Ciurana (Ajuntament de Barcelona) i Miguel Ángel Recio (ministeri d'Educació, Cultura i Esport).

Durant la reunió, els membres del Patronat han sigut informats de diversos temes administratius, de gestió i de pressupostos de la nova Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana per a l'any 2012, dels quals la part corresponent a l'Orfeó Català l'haurà d'aprovar demà l'assemblea ordinària de l'associació. Demà, durant l'assemblea, el director del Palau de la Música Catalana, Joan Oller, detallarà aquestes informacions.

Des del passat 1 de gener de 2012, la Fundació OC-PMC concentra la gestió i les activitats del Palau de la Música Catalana que fins ara estaven en mans de tres entitats diferents: Associació Orfeó Català, Consorci del Palau de la Música Catalana i Fundació OC-PMC. El nou model de gestió pretén simplificar la gestió del Palau, optimitzar-ne els recursos i fer-la més transparent. El seu òrgan de govern és el Patronat, que ha quedat constituït avui.

stats