ART
Cultura 05/04/2011

Un quadre de Gauguin sobreviu a l'atac d'una visitant a un museu de Washington

Una visitant a l'exposició que la Galeria Nacional de Washington dedica al pintor Paul Gauguin va intentar despenjar el quadre 'Dues dones tahitianes' al crit d'"això és diabòlic"

Redacció
1 min
Dues dones tahitianes (Paul Gauguin,1899)

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } L'obra Dues dones tahitianes, de Paul Gauguin, no ha sofert cap desperfecte després de l'atac d'una visitant que es va abalançar damunt el quadre a la Galeria Nacional de Washington i va intentar despenjar-lo mentre cridava "això és diabòlic". "Després d'un examen en profunditat, especialistes de la Galeria Nacional i del Museu d'Art Metropolità confirmen que el quadre no presenta cap dany, i tornarà a ser exhibit el dimarts", ha indicat avui la portaveu de la galeria, Deborah Ziska, que ha afegit que el plexiglàs que recobreix la tela el va protegir dels cops de la visitant.

Segons ha publicat The Washington Post, l'incident va tenir lloc el divendres a les sales on la Galeria Nacional d'Art exhibeix una mostra itinerant sobre Paul Gauguin, la primera d'aquest estil que es fa al museu en diverses dècades.

D'acord amb una dona testimoni dels fets, l'agressora que es va llançar damunt el quadre va ser aturada immediatament per un visitant i després va ser detinguda.

El quadre, que data de l'any 1899, va ser cedit pel Museu d'Art Metropolità de Nova York per formar part de l'exposició Gauguin: Creador del mite, que aplega 120 obres de l'artista francès i que es pot visitar a la Galeria Nacional de Washington fins al 5 de juny.

stats