Moda
Cultura 13/04/2011

Pedro del Hierro s'acomiada de la moda

L'exposició 'Color, bellesa i temps' del Museo del Traje de Madrid ret homenatge al creador, que deixa el món del disseny per motius de salut

Efe
2 min

MadridPedro del Hierro, un dels màxims exponents vius de l'alta costura espanyola, ha anunciat que es retira de la moda per motius de salut; com a homenatge, el Museo del Traje de Madrid acull l'exposició Color, bellesa i temps.

"Sempre vaig pensar que moriria fent vestits, però la realitat ha estat una altra. Ara gairebé no treballo perquè el cor i la meva malaltia m'ho impedeixen", ha afirmat el dissenyador, que no ha pogut assistir a la inauguració.

Pedro del Hierro va presentar la primera col·lecció el 1974 i aviat va ser anomenat 'mestre' pels seus contemporanis. Els seus vestits "sobresortien i cridaven l'atenció pel domini del color, la inspiració en la natura i el disseny fantàstic", ha explicat Modesto Lomba, modista i president de l'Associació de Creadors de Moda Espanyola (ACME). El dissenyador va ser pioner en la renovació del sector, precursor del prêt-a-porter i fins a l'actutalitat ha estat un creador de referència.

Els vint-i-cinc vestits d'alta costura que s'exposen són una donació de Cortefiel (el grup al qual pertany la marca de Pedro del Hierro) al Museo del Traje, per tal de donar a conèixer la genialitat del dissenyador. Juan Carlos Escribano, conseller delegat de Cortefiel, ha definit del Hierro com un "bruixot de la moda" que "amb 28 anys va ser el dissenyador més jove de la Càmera d'Alta Costura". "El seu estil ha creat escola i el segell de la seva genialitat han donat forma a un gran equip i a l'ànima d'una gran firma de moda", ha afegit.

A més de les peces, entre les quals destaca un vestit llarg amb cua fet de satí amb incrustacions de pedres Swarovski, l'exposició es completa amb una sèrie de fotografies de Sylvia Polakow en què diferents models, actrius i celebritats que han lluït Pedro del Hierro posen en homenatge al dissenyador.

stats