ASSAIG
Cultura 29/11/2010

Contra el tòpic de l'immigrant

'Ser immigrant a Catalunya', el nou llibre de Pep Subirós, és un recull de testimonis que destrueix els prejudicis ètnics més mesquins

Josep Lambies
1 min
Pep Subirós, escriptor i filòsof

BarcelonaAquest dijous, Edicions 62 publica el nou llibre de Pep Subirós (Figueres, 1947), un aplec de vint-i-dues converses amb testimonis d'immigrants. Des d'aquest punt de vista plural, Subirós explica el fenomen de la immigració a Catalunya amb una mirada allunyada de les acusacions ètniques i els falsos prejudicis. Un retrat sociològic intel·ligent i necessari, que demostra que els immigrants dels països pobres no són forçosament persones poc formades, maldestres, que no poden competir en el món professional. Subirós ens parla de l'educació excepcional i les grans aptituds que, molt sovint, tenen els més discriminats.

Serà a les llibreries el 2 de desembre, al costat d'una col·lecció de publicacions que han donat nom a Pep Subirós, escriptor, filòsof i comissari d'exposicions. Ha publicat assajos com Mites i reptes de la modernitat, o L’esquerra i la qüestió nacional i altres paradoxes. En aquest cas, ens parla d'una realitat plural, des de múltiples punts de vista, a través d'aquesta sèrie de converses que, una rere l'altra, construeixen una imatge de la nostra societat que no hauríem de deixar de banda. I que, potser, ens farà reconsiderar certes idees.

stats