CINEMA
Cultura 04/06/2012

L'Acadèmia del Cine Espanyol homenatja Pere Portabella

La Filmoteca de Catalunya convidarà Josefina Molina, l'últim premi Goya d'Honor

Acn
1 min
Pere Portabella

BarcelonaL'Acadèmia del Cine Espanyol rendeix homenatge aquest dimecres a Pere Portabella, distingit aquest any amb el Premi Gaudí d'Honor. Després de la projecció d''El pont de Varsòvia', amb els actors Carme Elías, Paco Guijar, Jordi Dauder i Josep Maria Pou, el cineasta mantindrà un col·loqui amb el públic a Madrid. Dins del cicle dedicat a Portabella, que s'ha organitzat amb la col·laboració de l'Acadèmia catalana, també es projectarà 'Umbracle', amb Christopher Lee i Jeannine Mestre.

A Barcelona serà homenatjada l'últim Premi Goya d'Honor, Josefina Molina, que serà rebuda pels membres de l'Acadèmia de Cinema Catalana i es projectarà 'Función de noche'. L'homenatge és fruit de l'acord de les dues acadèmies de promocionar els premis honorífics que concedeixen cada any.

Pere Portabella, nascut a Barcelona el 1929, és autor de nombroses pel·lícules, com 'Viridiana', 'El sopar', 'Acció Santos' o 'Vampir-Cuadecuc', que porten la seva particular firma creativa, lluny de les estructures convencionals. L'últim treball estrenat, el 2007, és 'Die Stille vor Bach' ('El silenci abans de Bach').

Josefina Molina, Goya d'Honor del 2012, nascuda a Còrdova el 1936, a més de ser guionista i haver rodat diferents treballs per a la televisió, com 'Un globo, dos globos, tres globos', és autora dels llargmetratges 'El camino', 'Función de noche', 'Teresa de Jesús', 'La Lola se va a los puertos' i 'Entre naranjos'.

stats