L'ENTREVISTA
Cultura 26/07/2012

Peret Reyes: "La rumba catalana viu el seu millor moment"

Peret Reyes (Barcelona, 1953) és una icona de la nostra rumba. El seu últim disc, 'Cop de taula' (Taller de Músics), és una reivindicació contundent de les arrels de la rumba catalana. Fins i tot inclou una versió del 'Virolai'. I treballa també de... porter: "La llum, l'aigua i el pa s'han de pagar. No puc dir al de la botiga que quan tingui un bolo li pagaré", diu.

Israel Punzano
1 min
Peret Reyes: "La rumba catalana viu el seu millor moment"

BarcelonaEn l'entrevista hi trobareu reflexions com aquestes:

"La rumba era la música que ballava la jet set i la que sonava a les festes privades de la gent de casa bona. La mala fama va venir després, quan es va etiquetar com a rumba una cosa que no ho era i van triomfar grups com Los Chichos o Los Chungitos".

"Hem de conservar i defensar les nostres senyes d'identitat. Sobretot, la nostra llengua, que cada dia rep més atacs. Nosaltres hem sigut molt educats amb tothom, però els altres no han estat educats amb nosaltres. Jo en un bar vull demanar un tallat, no un cortao".

"Gràcies a Déu he pogut viure només de la música durant 30 o 35 anys. I això és molt. Vaig treballar amb Peret en la seva millor època. Coi, però si he tocat amb tothom, des de Los Amaya fins a Albert Pla".

Ho podeu llegir a l'Ara Premium.

stats